Inchirierea pe Termen Lung si Mediu - accesibilitate si profitabilitate

Inchirierea pe Termen Lung si Mediu – accesibilitate si profitabilitate

In zona de business, adaptabilitatea este una dintre caracteristicile cheie care nu poate lipsi unei firme. O data cu criza din 2008, firmele au fost nevoite sa taie drastic costurile pentru a ramane pe piata. Pe termen lung insa, o strategie mai sanatoasa pentru business ar fi sa cautam solutii de optimizare a costurilor si de reducere a riscurilor. Astfel s-a ajuns la intrebarea: de ce sa achizitionez un bun daca este mai profitabil pentru mine doar sa il folosesc?

Ce reprezinta inchirierea auto pe termen mediu?

Ei bine, conceptul de inchiriere auto pe termen mediu isi are radacinile in aceasta idee. Ea reprezinta solutia ideala pentru companiile care au nevoie de automobile pe perioade limitate de timp, pentru proiecte specifice, pentru o perioada determinata cat o alta masina este imobilizata in service sau pentru suplimentarea temporara a parcului auto. Se considera o inchiriere pe termen mediu o inchiriere care se incadreaza intre 1 luna si 1 an. Masina este oferita din flota companiilor de inchirieri auto.

Care sunt avantajele oferite?

Pentru bunul mers al intreprinderilor, managerii cauta eficienta si scaderea costurilor. Se intampla ca firmele sa aiba nevoie sa isi mareasca flota temporar cu scopul de a-si acoperi necesarul de mobilitate. In acest caz detinerea unor autoturisme in flota, care sunt folosite doar ocazional nu este, cu siguranta, cea mai buna alegere. De ce? Pentru ca se blocheaza inutil resurse ce pot ajuta la cresterea companiei daca ar fi alocate in alta directie. Mai mult decat atat, masinile care nu sunt folosite genereaza costuri in loc sa produca venituri. Aceasta situatie poate fi insa evitata prin inchirierea unor autoturisme doar pentru perioadele in care au nevoie de acestea, fie ca este vorba de saptamani, luni sau ani. Prin inchirierea unei masini, doar pentru perioada in care este nevoie de aceasta, se obtine indiscutabil o reducere a costurilor.

small fleet

 

Ce reprezinta inchirierea auto pe termen lung?

Pentru a inchiria o masina pe termen lung exista doua variante pentru care se poate opta: inchirierea ei dintr-o flota existenta sau accesarea unui leasing operational.

Inchirierea dintr-o flota existenta a unei companii de rent-a-car se preteaza pentru acoperirea unei nevoi de mobilitate de pana la 2 ani. Acest serviciu include toate costurile determinate de detinerea unei masini, cu exceptia combustibilului, precum: asistenta rutiera, asigurari, service, mentenanta, anvelope, masina de replacement, taxe si impozite etc.

Leasingul operational reprezinta transferarea dreptului de utilizare al unei flote unei companii in conditiile achitarii unei rate lunare fixe care acopera toate costurile de functionare ale unei masini cat si alte servicii suplimentare. Toate riscurile sunt preluate de catre firma de leasing operational iar diferentele dintre o inchiriere pe termen lung si un leasing operational sunt:

 • O prima deosebire consta in perioada de luare in folosinta a automobilului. In ceea ce priveste inchirierea pe termen lung, clientul poate lua in folosinta un automobil pentru o perioada de la una-doua luni pana la 2 ani. In schimb, daca opteaza pentru Leasingul Operational, contractul poate fi pe o perioada mai lunga – de la 24 pana la 57 de luni.
 • Pentru un leasing operational masina oferita spre inchiriere este noua si achizitionata in conformitate cu dorintele clientului, in timp ce pentru o inchiriere pe termen lung, clientul va primi unul din automobilele aflate in flota firmei de inchirieri auto.

Aceste servicii se adreseaza exclusiv persoanelor juridice.

Care sunt avantajele oferite?

Achizitionarea de autoturisme si apoi gestionarea lor implica investitii pe termen lung: financiare, umane si de timp.

Din punct de vedere financiar, costurile cu administrarea flotei sunt reduse considerabil, cu pana la 30%. Acest lucru se datoreaza costurilor negociate de catre companiile de inchirieri auto si leasing operational pentru service-uri, asigurari si finantarea masinilor. De asemenea costurile cu personalul sunt reduse atunci cand alegi sa externalizezi flota iar timpul alocat administrarii flotei scade considerabil. Unde mai pui ca riscurile sunt preluate de catre compania care ofera spre inchiriere masina, cheltuielile sunt 100% deductibile. In plus, contractul este ajustabil in orice moment. Nu exista un model rigid de contract de inchiriere auto. Atunci cand este vorba despre inchirierea pe termen lung, ne referim la un contract flexibil, firma de leasing operational avand drept scop sa serveasca nevoilor fiecarui client.

Mai poate fi adaugat faptul ca, atat inchirierea pe termen lung, cat si Leasingul Operational ofera si un pachet de servicii incluse, cunoscut sub numele de Fleet Management, pe langa inchirierea propriu-zisa, despre care putem afla mai multe din acest articol. Neinregistrarea masinilor in bilantul firmei se adauga la lista avantajelor oferite de inchirierea pe termen lung. De asemenea, si inlocuirea autovehiculului in timpul cand au loc eventuale reparatii sau servicii de mentenanta prin sistemul door to door.

Nu trebuie trecuta cu vederea nici evolutia rapida a tehnologiei, dar nici faptul ca o masina isi pierde din valoare cu repeziciune, mai ales in primul an de folosinta.  Asadar, se prea poate ca autoturismul in care investesti acum, in cativa ani sa fie unul invechit si costisitor. Inchirierea pe termen lung sau accesarea unui leasing operational permite utilizarea unor modele recente de autovehicule.

Mai multe detalii despre avantajele oferite de aceste doua servicii atat de asemanatoare puteti gasi aici.

mercedes-benz-vans-fleet-programs

Cui se adreseaza serviciile de Inchiriere pe Termen Lung si Mediu

Inchirierea pe termen lung se adreseaza exclusiv persoanelor juridice. Reprezinta alegerea perfecta pentru companiile mici si mijlocii, dar nu numai. In ultimul timp, din ce in ce mai multe intreprinderi mari opteaza pentru externalizarea flotei catre o firma de leasing operational.

Acest serviciu este potrivit pemtru companiile care:

 • isi maresc personalul;
 • se bazeaza pe activitati sezoniere;
 • au nevoie de eficientizarea costurilor cu transportul;
 • nu doresc sau nu isi permit sa isi achizitioneze o flota, insa au nevoie de mobilitate;
 • se dezvolta / se extind;
 • isi bazeaza activitatea pe transport: distributie, comert, FMCG, Pharma, etc.

 

Ce ofera Autonom Rent a Car

Autonom Rent a Car este lider national in sectorul serviciilor de inchirieri masini. Compania ofera servicii de calitate si are 41 de centre. Autonm este prezenta in 29 de orase si in aeroporturile din intreaga tara. Dintre acestea se pot enumera: Bucuresti (Otopeni si Baneasa), Timisoara, Cluj Napoca, Constanta, Sibiu, Targu Mures, Iasi. Asadar prezenta si experienta aduc un plus de siguranta clientilor.

In cazul inchirierii pe termen lung, clientul poate alege dintr-o gama larga de masini. Sunt disponibile autoturisme din game variate precum Dacia, Ford, Opel, Renault, Skoda Mercedes si BMW.

Flexibilitatea, calitatea serviciilor, reteaua de agentii extinsa, dar si cultura companiei stau la baza serviciilor oferite de Autonom. Acestea sunt:

 • Rent a Car
 • Leasing Operational
 • Fleet Management
 • Transfer cu sofer

Care sunt atuu-rile noastre?

 • Calitatea serviciilor
 • Transparenta
 • Flexibilitate
 • Gama larga de masini – peste 3000 autoturisme noi
 • Retea extinsa
  • 41 centre de inchirieri auto in 29 de orase
  • Inchirieri auto in toate aeroporturile din Romania
 • Promptitudine
  • Asistenta rutiera disponibila 24/7
  • Program rezervari non-stop

Indiferent de nevoile dumneavoastra de mobilitate, va stam la dispozitie cu solutii variate de transport. Ne puteti contacta la numarul de telefon 0721.44.22.66 sau ne puteti scrie pe: [email protected].

Surse:

 

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer