iCar - masina viitorului

iCar – masina viitorului

Apple Car sau iCar este presupusul nume pentru cel mai nou concept al companiei Apple: o masina care promite ca va intrece asteptarile si ca ne va schimba viziunea in ceea ce priveste automobilele electrice. Proiectul se desfasoara sub numele de “Project Titan” (“Proiectul Titan”) si a entuziasmat o lume intreaga. Cu totii ne dorim sa vedem ce pot face revolutionarii Apple daca isi pun mintea la contributie spre industria auto.

Inapoi in 2010 Steve Jobs se intalnea cu creatorii „V-Vehicle”, un vehicul accesibil ca pret si ecologic. S-a speculat atunci ca intalnirea ar fi avut ca subiect de discutie o colaborare pentru dezvoltarea unui automobil Apple. Cei 6 ani in care n-am vazut masina Apple pe strada ne fac sa credem ca intalnirea nu a fost fructuoasa. Steve Jobs avea sa renunte la ideea unui automobil Apple pentru a se concentra pe dezvoltarea faimosului iPhone.

Cativa ani mai tarziu, s-ar parea ca ideea faimosului vizionar a prins radacini mai adanci si iata ca zvonurile au inceut sa apara. Se spune ca Apple are deja cateva sute de angajati care lucreaza la crearea acestui prototip. Procesul creativ s-ar produce undeva intr-o locatie din insoritul oras Santa Clara, California. Nu exista deocamdata foarte multe informatii despre masina, insa surse sugereaza ca prototipurile par sa fie specifice unui minivan.

iCar

iCar

Apple Car este in stadii incipiente de dezvoltare, iar Apple este inca in procesul de recrutare, cautand sa alcatuiasca echipa care are sa duca la bun sfarsit acest proiect. Printre intalnirile cu producatori si furnizori de automobile. Proiectul a fost condus de Steve Zadesky, insa acesta a parasit compania deranjand putin planurile companiei.

In septembrie 2015 Apple Car a evoluat la statusul de “proiect comis” ceea ce inseamna ca Apple se concentreaza chiar mai mult pe dezvoltarea masinii. Angajarea pentru proiect se extinde pana la 1800 de personae inaintea anului 2020, data limita de finalizare a proiectului.

In luna mai a anului 2016 Apple a investit 1 miliard de dolari in serviciul chinez de ride-hailing Didi Chuxing. Didi Chuxing domina industria ride-sharing din China cu mai mult de 80% din cota de piata. Didi Chuxing ar putea fi util pentru proiectul auto Apple în viitor, servind ca sursa de date pentru vehicule fara sofer.Rumors have disagreed on whether or not the cars will include self-driving technology.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, afirma ca iCar este un “secret deschis” in industria auto. Potrivit lui Musk: “Este destul de greu sa ascunzi ceva daca angajezi peste 1000 de ingineri sa o faca” tot Musk afirma ca nu se indoieste de capacitatea Apple de a respecta deadline-ul din 2020, insa faptul ca au pornit la drum asa tarziu spre acest segment de piata ar putea sa reprezinte o oportunitate pierduta.

Nu stim cum va arata vehiculul,insa suntem siguri ca se va integra cu Iphone-ul.

CEO-ul de la Apple Tim Cook a raspuns astfel cand a fost intrebat de posibilitatea existentei proiectului Titan: “Iti amintesti cand erai copil si Craciunul era atat de entuziasmant , cand nu stiai ce se alfa sub pom ? Ei bine, va fi Craciun pentru o vreme…”.

iCar

iCar

Surse: http://www.macrumors.com/roundup/apple-car/#didi_chuxing_investment

http://www.macworld.co.uk/news/apple/will-apple-make-icar-project-titan-rumour-roundup-ford-tesla-budget-3425394/v

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer