Fleet Management- o alegere avantajoasa - Leasingoperational.com

Fleet Management – o alegere avantajoasa pentru flota companiei tale

In momentul in care o companie are in plan achizitionarea unei flote are 4 variante de finantare pentru care poate opta: leasing operational, leasing financiar, credit sau cash. Optand pentru un leasing operational, obtii finantare pentru masina dorita si iti este asigurata administrarea parcului auto prin asigurarea unui pachet complet de servicii de management de flota auto (service, mentenanta, anvelope, administrarea taxelor, asigurari s.a) pentru a scapa de grija administrarii flotei pe perioada contractului. Celelalte 3 nu includ partea de management al parcului auto, astfel incat detinatorul este responsabil de administrarea flotei.

Ce reprezinta fleet managementul si cui i se adreseaza?

Managementul flotei presupune externalizarea serviciilor de mentenanta si monitorizare a parcului auto. Acest concept permite companiilor ce au nevoie de mobilitate in afaceri de a elimina sau a minimiza riscurile asociate investitiilor facute in legatura cu vehiculul, imbunatatind eficienta, productivitatea si reducand costurile totale de transport si de personal.

Ce include un serviciu de management al flotelor auto?

Fleet Managementul include toate serviciile necesare administrarii unei flote si anume:

 • servicii de intretinere si reparare a flotei auto
 • monitorizare a flotei
 • schimb de anvelope
 • asistenta rutiera in caz de dauna
 • management de carburant
 • masina de inlocuire
 • administrarea taxelor si a asigurarilor
 • asistenta telefonica

Servicii de intretinere si reparare a flotei auto

Managementul de flote este raspunzator de intretinerea autoturismelor si nu numai. Oricare dintre autoturismele din flota este la zi cu reparatiile si reviziile (verificare stare anvelope, stergatoare, iluminare interioara si exterioara, etc). In plus, se asigura schimbarea pieselor atunci cand este nevoie fara a mai fi nevoit clientul sa se ocupe de achizitionarea sau montarea acestora. Echipa firmei de management al parcului auto are grija sa planifice si sa programeze masinile in service, asigurandu-se ca totul se desfasoara in parametri normali si, in acelasi timp, eliminandu-se costurile suplimentare.

Administrare flota

Schimb anvelope

Acestea reprezinta o componenta ce consuma mult timp pentru detinatorul unei flote de masini, iar provocarea creste cu cat flota este mai mare. Promogramarea si ducerea masinilor in service, gasirea anvelopelor potrivite la un cost rezonabil si achizitionarea lor consuma timp pentru managerul unui flote. Printr-un contract de fleet management, acestea vor intra in responsabilitatea companiei care asigura administrarea flotei.

Masina de inlocuire

In caz de indisponibilitate temporara a autoturismului in urma unor defectiunii sau daune, compania ce asigura managementul flotei auto ofera clientilor o masina de inlocuire pentru perioada in care masina este imobilizata in service, conform contractului.

Asistenta rutiera

Prin asistenta rutiera se asigura transportul pe platforma in caz de dauna sau tractare pana la service-ul in care se vor realiza reparatiile. De asemenea, se acorda asistenta in completarea documentelor pentru repararea autoturismului.

fleet management

Asistenta telefonica

Printr-un contract de administrare a flotei, se poate asigura si asistenta telefonica. Aceasta presupune o echipa dedicata ce sta la dispozitia utilizatorilor masinilor companiei, non-stop, pentru orice intrebare sau problema.

Monitorizarea flotei auto

In ultima perioada tehnologia a evoluat considerabil, aducand cu ea multe schimbari in majoritatea domeniilor de activitate.

In fleet management, aceasta se transpune prin sistemul de monitorizare a flotei, cunoascut si sub numele de telematica. Monitorizarea se face prin sistemul de pozitionare global (GPS). Aceste echipamente sunt proiectate pentru a inregistra si determina parametrii vehiculului pe care sunt montate. Au capacitatea de a monitoriza flota in timp real, folosind o interferenta Web. Aparatele de GPS de top proceseaza si interpreteaza orice miscare a masinii si genereaza scoruri atat de siguranta, cat si ECO-DRIVE pentru a reflecta stilul de condus al soferului.

Informatiile provenite de la GPS impreuna cu informatiile primite de la furnizorii de combustibil, pot genera o serie de alerte pentru diferite situatii: atunci cand masina este alimentata cu mai mult combustibil decat capacitatea rezervorului sau in cazul in care autovehiculul se afla in alta locatie decat in benzinaria in care se face alimentarea.

management de flota auto

Mai mult decat atat, echipamentul GPS poate fi de ajutor in cazul unui furt. Aparatele pot fi echipate cu butoane de panica, senzori de depasire a vitezei limita, deschidere de usi sau temperatura anormala. Informatiile primite in urma folosirii butonului de panica, spre exemplu, pot fi trimise pe diferite canale de comunicare (email, dispecere disponibile 24/7).

Toti acesti factori aduc cu ei o serie de avantaje semnificative precum ultilizarea flotei in parametrii optimi si reducerea costurilor de exploatare.

Tot in sprijinul companiei, firma de management al flotei auto ofera un registru de evidenta a fiecarui autovehicul din flota. Se intocmesc raporte periodice referitoare la costuri, interventii, revizii pentru fiecare masina, consumul de combustibil s.a. Cu atat mai mult, se realizeaza analize pentru imbunatatirea performantelor in exploatare, se tine evidenta accidentelor si sunt realizate foile de parcurs ale masinilor.

Avantajele managementului de flota

Exista multe beneficii oferite de firmele de management de flote auto, printre care:

 • costuri reduse cu aproximativ 30 %
 • control si eficientizarea costurilor prin: informatii despre consumul de combustibil, planificarea eficienta a traseului etc.
 • timp redus de administare a flotei, clientii au mai mult timp de a se concentra asupra altor domenii importante ale afacerii in timp ce flota lor este pe maini bune
 • facturare centralizata, ceea ce inseamna reducerea timpului alocat procedurilor contabile si o evidenta simplificata a facturilor
 • esti intotdeauna la curent cu ceea ce se intampla cu flota companiei datorita rapoartelor transmise de catre firma de fleet management

Fleet Management si Leasing Operational

Fleet Management-ul este o componenta a serviciului de leasing operational, care reprezinta  transferarea dreptului de utilizare al unei flote unei companii in conditiile achitarii unei rate lunare fixe care acopera toate costurile de functionare ale unei masini cat si alte servicii de management de flota auto (Asigurari, Dobanzi, Taxe si Impozite, Mentenanta, Reparatii si Costuri administrative). Toate riscurile sunt preluate de catre firma de leasing operational.

Pentru mai multe detalii despre leasing operational si fleet management, va stam la dispozitie la numarul de telefon 0751 600 100 sau pe e-mail: sales@leasingoperational.com

 

 

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer