Tendintele pietei de leasing operational in anul 2017

Tendintele pietei de leasing operational in anul 2017

La sfarsitul anului 2016, piata de leasing operational din Romania numara peste 60.000 de masini in administrare, cu 8% mai multe decat in 2015, conform datelor comunicate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational.

Pe langa apetitul crescut pentru serviciile de leasing operational, imbucurator este faptul ca se extinde baza de clienti: mai nou, inclusiv IMM-urile aleg sa-si externalizeze serviciile de gestionare a flotei auto, semn ca tot mai multi antreprenori autohtoni constientizeaza avantajele leasingului operational.

In acest context, pe piata nationala de leasing operational se constata trei mari tendinte:

Companiile solicita flote auto „verzi”

Dintre masinile preferate de adeptii leasingului operational, cele mai performante si mai putin poluante s-au situat in topul preferintelor pe ultimul an. Tot mai multe firme opteaza pentru masini cu emisii reduse de CO2 si consum redus de carburant, acestea fiind mai ecologice si, totodata, mai eficiente pe termen lung.

In ciuda costurilor mai mari, tehnologia superioara le asigura o valoare crescuta de revanzare si un TCO (total cost of ownership – costul total al detinerii) scazut.

Creste apetitul pentru Full Outsourcing

Pana nu demult, Full Service (leasingul operational cu servicii de administrare incluse) era cel mai ridicat standard din oferta companiilor de profil. Iata insa ca un nou serviciu, Full Outsourcing, atrage tot mai multi clienti din randul companiilor, in special multinationale, care au astfel posibilitatea de a externaliza nu doar detinerea si administrarea flotelor auto, ci si rolul de manager al flotei, preluat tot de compania de leasing operational.

Preocupare sporita pentru siguranta la volan

Masurile privind siguranta la volan si prevenirea accidentelor, puse odinioara exclusiv pe seama soferilor, reprezinta acum o preocupare pentru tot mai multe companii. Astfel, managerii de flote prefera modele auto noi si ergonomice, dotate cu functii de semnalizare a semnelor de oboseala in comportamentul soferului si atentionarea acestuia in caz de pericol. De asemenea, asistam acum si in Romania la cursuri specializate de conducere defensiva, cum sunt cele privind condusul in conditii de iarna.

Daca piata de leasing operational din 2016 a fost marcata de o crestere accentuata in a doua jumatate a anului, cu atingerea sau chiar depasirea obiectivelor estimate initial, oare ce rezultate va inregistra in 2017? Ramane sa aflam!

Sursa text:

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer