Leasing Operational Full Service - Solutia optima de mobilitate

Leasing Operational Full Service – Solutia optima de mobilitate

Deoarece piata de leasing operational din Romania reprezinta un mediu competitiv intr-o continua crestre, jucatorii sunt impulsionati sa imbunatateasca si sa diversifice in mod constant gama de servicii, precum si solutiile de mobilitate oferite clientilor.

Astfel, statisticille realizate pentru anul 2016 arata o crestere considerabila a ponderii de achizitie a serviciului de leasing operational full service. Ceea ce inseamna ca piata incepe sa inteleaga ca pentru optimizarea costurilor inregistrate de o firma nu este de ajuns doar externalizarea flotei, ci si externalizarea serviciilor de administrare corespunzatoare acesteia prin pachetul full service.

Leasing operational full service cuprinde urmatoarele servicii:

Finantarea

Cu alte cuvinte, leasingul operational full service consta in externalizarea totala sau partiala a parcului auto si a managementului acestuia, incepand de la mentenanta (intretinere, schimb de anvelope, asigurare), pana la servicii aditionale (programe de condus defensiv pentru clienti).

Compania de leasing operational ofera clientilor sai consultanta si flexibilitate in alegerea modelului dorit, a duratei contractuale si a serviciilor de administrare inca de la prima intalnire. Odata ce contractul este finalizat, furnizorul de leasing operational comanda modelele alese si se ocupa cu administrarea documentelor necesare.

Rata lunara fixa

Rata fixa reprezinta suma de bani pe care clientul o plateste in fiecare luna pentru o serie de servicii, precum asigurare RCA, CASCO si Carte Verde. Pe langa aceste tipuri de asigurari, in rata lunara fixa intra si mentenanta masinii care include reviziile periodice obligatorii si realizarea oricarei reparatii necesare autovehiculului in urma uzurii normale.

Rata lunara fixa este deductibila (clientul are posibilitatea de a deduce integral cheltuiala autovehiculului), ceea ce reprezinta un avantaj fiscal pentru client. Un alt avantaj al beneficiarului este acela de a nu plati nimic in service si de a nu primi facturi, de gestionarea mentenantei si plata facturilor se ocupa furnizorul de leasing operational.

Mentenanta

Tot compania de leasing operational ofera masina de inlocuire in caz de indisponibilitate, asistenta rutiera (se asigura transportul pe platforma in caz de dauna) si asistenta telefonica. Compania mai are in vedere achizitionarea si schimbul sezonier al anvelopelor. Anvelopele autovehiculelor sunt schimbate in functie de numarul de kilometri si uzura admisa de producator. Serviciile de montaj si stocare a anvelopelor sunt de asemenea incluse.

Gestionarea combustibilului

Un alt serviciu important pe care furnizorii de leasing operational il pun la dispozitia clientilor este gestionarea combustibilului. Compania de leasing operational administreaza cardurile de carburant, au posibilitatea de a monitoriza kilometrajul parcurs si consumul de combustibil.

Tot aici sunt implementate si alerte in caz de frauda, atunci cand masina este alimentata cu un alt combustibil decat cel specific autovehiculului sau in cazul in care alimentarea se face peste capacitatea rezervorului.

Defectiuni si accidente

Compania de leasing operational ofera clientilor un serviciu de asistenta rutiera disponibil 7 zile din 7, 24 de ore din 24, in cazul nefericit in care autovehiculul este imobilizat din cauza unor defectiuni tehnice, in urma implicarii acestuia intr-un accident rutier sau in caz de furt.

Astfel, clientul are posibilitatea de a alege un alt transport pentru a ajunge la destinatie. Compania de leasing operational punand la dispozitie un autovehicul de inlocuire pe inreaga durata a imobilizarii vehiculului contractat.

Servicii aditionale

Unul dintre serviciile aditionale oferite de furnizorii de leasing operational este reprezentat de programele de condus defensiv. Clientii sunt astfel instruiti in scopul cresterii sigurantei la volan (a soferului si a participantilor in trafic) si reducerii pe termen lung a costurilor generate de flota (consumul de carburant, uzura anvelopelor, etc.).

Leasingul operational full service este o alegere potrivita pentru orice companie care doreste sa isi oprimizeze costurile generate de administrarea flotei, de aceea va stam la dispozitie cu solutii variante de mobilitate.

 

Surse:

  • Revista “Flote auto”, nr 32
Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer