Viitorul vanzarilor, influentat semnificativ de mediul digital

Viitorul vanzarilor, influentat de mediul digital

In epoca digitala, industria inchirierilor si vanzarilor auto este semnificativ influentata de noile tehnologii. Un bun exemplu este reprezentat de un studiu realizat de Bain & Company (una dintre firmele de consultanta de top din lume) care arata ca pana in anul 2020, aproape 70% din vanzarile auto din India, insumand aproximativ 40 de miliarde USD, vor fi „influentate de mediul digital”.

Raportul realizat de catre Facebook si Bain & Company a analizat impactul tehnologiilor digitale, precum social media si Internet of Things (IoT), asupra industriei auto. Este de asteptat ca social media sa devina un factor major de influenta, facilitand vanzari de pana la 23 miliarde USD pana in 2020. Deja multi clienti se documenteaza in mare parte online inainte de a-si cumpara o masina, ceea ce arata cat de important este ca producatorii auto sa aloce mai multa atentie metodelor de promovare in mediul online.

Tot online se intampla si multe activitati post-achizitie. Pana in 2020, se estimeaza ca pana la 40% dintre clienti isi vor programa online reparatiile si serviciile de intretinere auto, iar 30% isi vor cumpara online piesele auto – o crestere semnificativa, de la 14% si respectiv 8%, cat se inregistreaza in prezent.

Cum se pot pregati companiile din domeniul auto pentru viitor? Reprezentantii Facebook afirma ca se impune o schimbare majora nu doar in ceea ce priveste bugetul alocat pentru promovarea in mediul digital, ci si pentru consolidarea relatiei dintre branduri si consumatori.

Pana in 2020 nu mai este mult, asa ca suntem cu ochii pe schimbarile din domeniu. Voi cum credeti ca va evolua industria auto in contextul erei digitale?

Sursa text:

  • Economictimes.com
Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer