Top 5 sfaturi de care sa tii cont daca vrei sa construiesti o flota care sa nu consume inutil resursele companiei

Top 5 sfaturi de care sa tii cont daca vrei sa construiesti o flota care sa nu consume inutil resursele companiei

Criza financiara care a luat prin surprindere pe toata lumea in urma cu nici zece ani si care a afectat direct pretul petrolului a impins constructorii de masini sa gaseasca solutii ingenioase pentru a spori eficienta energetica a automobilelor si a-si asigura in acest fel vanzarile. Tendinta in achizitionarea de masini care sa consume cat mai putin s-a pastrat pana in prezent, mai ales la presiunea ecologistilor. Iar inginerii din industria auto raspund din ce in ce mai creativ acestei nevoi.

Un mare avantaj in alinierea la tendintele pietei o pot avea companiile a caror activitate depinde de folosirea unei flote de masini. Daca esti in pozitia de a gandi strategia companiei tale pentru flota de masini si vrei sa iti demonstrezi aptitudinile, ar fi bine sa tii cont de aceste sfaturi, care te vor ajuta sa generezi productivitate cu consum minim.

Analizeaza cu atentie nevoile companiei

Inainte sa decizi ce model sau modele raspund nevoilor pe care le are compania pentru care lucrezi, trebuie sa stabilesti cine va conduce masinile respective si mai ales in ce scop. Sunt masini de serviciu personale sau sunt folosite pentru transportul in comun al angajatilor?

Cati pasageri vor urca in respectivele automobile? Niste modele care iti vor satisface, dar nu depasi toate nevoile reprezinta primul pas spre o flota eficienta energetic.

Alege masini de marime potrivita

Cand vorbim despre eficienta energetica, marimea chiar conteaza. Nu alege SUV-uri, daca angajatii le vor folosi mai ales pe timp de zi, intr-un oras aglomerat. In plus, masinile mari cataresc mult, iar greutatea este un factor care afecteaza direct consumul de combustibil. O masina mai grea are nevoie de mai multi cai putere si foloseste mai multa benzina sau motorina pentru a accelera.

Alege motorul potrivit

Caii putere sunt inamicii eficientei energetice. Cel mai probabil, angajatii companiei tale nu sunt soferi de curse profesionisti. Un motor mai mic – de exemplu unul de patru si nu de sase cilindri – se traduce intr-un consum mic de combustibil.

Opteaza pentru modele diesel

Probabil stii deja, motoarele diesel consuma mai putin decat omoloagele lor care functioneaza pe baza de benzina si asta pentru ca folosesc rapoarte de compresie mai mari, iar combustia se realizeaza la temperaturi mai ridicate. In plus, un litru de motorina genereaza cu aproape 10% mai multa energie decat unul de benzina.

Astfel, motoarele diesel moderne reusesc sa consume si cu pana la 50% mai putin combustibil decat cele pe benzina.

Alege modele cu transmisie manuala

Pana sa ajungem la discutia despre consum, principalul avantaj al masinilor cu transmisie manuala este pretul mai mic de achizitionare. Apoi, daca o companie nu isi permite o flota auto formata doar din masini de ultima generatie, cutiile automate mai vechi consuma mai mult combustibil, asa cum arata si site-urile de specialitate. Si asta pentru ca modelele mai vechi se tureaza destul de mult inainte sa realizeze automat schimbarea de treapta.

Un impediment in a crea sau a extinde o flota de masini, care sa fie si eficiente energetic, poate fi un buget redus. Insa, daca vei tine cont de acest pasi atunci cand vei achizitiona automobile pentru fima ta, vei reusit nu numai sa economisesti bani, dar si sa contribui la dezvoltarea si la bunastarea firmei pentru care lucrezi. Cat despre investitia initiala, daca varianta unui leasing operational ti se pare cea mai avantajoasa alternativa, poti alege ce modele de masini vrei si vei plati doar o rata fixa, lunara, iar compania de leasing acopera restul cheltuielilor care pot aparea, de la asigurari si taxe sau impozile, pana la ITP-uri sau lucrari de reparatii.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer