Skoda Octavia RS 245, cea mai puternica varianta din istoria marcii

Skoda Octavia RS 245, cea mai puternica varianta din istoria marcii

Dupa cum va anuntam de curand, printre debutantele prezentate la Salonul Auto de la Geneva, pasionatii de masini au putut admira si modelul Skoda Octavia RS 245, cea mai puternica versiune din istoria de peste 20 de ani a marcii din Cehia.

RS 245 mosteneste motorul 2.0 TSI de la antecesorul sau de 230 CP, fiind insa modificat electronic pentru a oferi cei 15 CP suplimentari.

In ciuda concurentei acerbe pentru atentia vizitatorilor, noua Octavia s-a facut usor remarcata. Ce o recomanda? Iata principalele avantaje tehnice ale acestui model:

  • Mai intai, daca va intrebati ce reprezinta numarul 245 din denumire, ei bine, exact atatia cai putere ascunde sub capota. Doar v-am spus ca este puternica!
  • Soferii pot alege intre doua tipuri de cutii de viteze: fie una manuala cu sase trepte, fie una automata DSG cu sapte trepte (o premiera pentru gama Octavia);
  • Este disponibila in doua versiuni: sedan cu hayon si respectiv break. In timp ce sedanul atinge 100 km/h in doar 6,6 secunde, varianta break reuseste aceeasi performanta in 0,1 secunde mai mult.
  • In oricare dintre variante insa, motorul atinge o viteza maxima de 250 km/h;
  • Pentru siguranta sporita la volan, gradul de alunecare a fost limitat prin control electronic;
  • Garda la sol a fost redusa cu 14 milimetri;
  • Nici interiorul nu a fost neglijat, soferii bucurandu-se acum de scaune sport si accesorii din aluminiu.

Desi cifrele referitoare la consumul de combustibil nu fost anuntate oficial, specialistii auto estimeaza o valoare similara celei pentru varianta RS de 230 CP, respectiv 6,5 litri/100 km. Noua versiune, lansata in primavara aceasta, si cea clasica RS vor fi comercializate in paralel.

Lansata initial in 1996, Octavia a fost produsa, pe parcursul celor trei generatii auto, in 5,4 milioane de unitati, asa ca ne asteptam ca si noul model sa se bucure de tot la fel de mult succes.

 

Surse text:

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer