Skoda Octavia - un palmares impresionant

Skoda Octavia – istoric si performanta

Skoda Octavia este cunoscuta ca fiind una dintre cel mai bine vandute masini de import din Romania. Timp de 4 ani a reusit sa se mentina in aceasta pozitie si continua sa performeze. Haideti sa aflam de ce.

„Responsabili” sunt cehii de la Skoda Auto (incorporati de Volkswagen Group in 2000), care din 1996 au imprumutat numele de Octavia de la un vechi model Skoda (comercializat intre 1959-1971) pentru a il transforma in succesul care este astazi.

In cei aproape 20 de ani de la lansarea din 1996, Skoda Octavia a evoluat de la o masina mica pentru familie, la un vehicul versatil care adapteaza mobilitatea in functie de necesitati. Trei generatii de Octavia moderna au adus Octavia sa fie disponibila in diverse versiuni – de la sportiva Octavia RS la puternica Octavia Combi cu tractiune integrala sau chiar la economicele Octavia Greenline sau Octavia G-TEC. Toate modelele mentionate mai sus pot fi disponibile pentru compania dumneavoastra daca solicitati o oferta personalizata de leasing operational .

Prima generatie de Octavia a fost lansata in Noiembrie 1996. Modelul a fost un enorm succes in Marea Britanie cand, imediat de la lansare, a fost apreciata pentru soliditatea, rafinamentul si raportul calitate pret. Masina a devenit rapid printre cele mai populare alegeri pentru taximetristi datorita pretului redus, spatiului generos si fiabilitatii sale.

In 2007, prima generatie de Skoda Octavia a primit un facelift continuand sa fie comercializata in unele tari in ciuda lansarii celei de-a doua generatii in 2004. Principalele imbunatatiri ale modelului facelift il reprezentau optiunea adaugata cu tractiunie 4×4, suspensiile independente spate si interiorul, acesta din urma beneficiind de o crestere in calitatea materialelor si de un redesign mai spatios si mai elegant.

Skoda Octavia 2, sau cea de-a doua generatie, a fost lansata in 2004 bazandu-se pe platforma A5 a celor de la Volkswagen Group, platforma impartita si de modele ca Audi TT, Volkswagen Golf sau SEAT Leon.

Modelul a beneficiat de optiuni pentru o gama mai larga de motoare cu combustie interna iar imbunatatirile aduse caroseriei includ un spatiu mai mare pentru pasagerii din spate si garda mai ridicata la sol in fata si in spate.

In August 2011, un model special de Skoda Octavia numit vRS a devenit cea mai rapida masina de serie din lume, dotata cu cilindree de 2 litri si motor supraalimentat,  ridicand stafeta la 365km/h.

Cea de-a treia generatie de Octavia a fost lansata la sfarsitul lui 2012 la muzeul Skoda din Mlada Boleslav si a inceput sa fie promovata prin showroom-urile europene inceapand cu Februarie 2013. Masina s-a bucurat de atentia presei si a fanilor inca dinaintea lansarii fiind surprinsa si fotografiata in timpul filmarii unei reclame TV.

Acest nou model este mai mare la exterior, mai usoara si mai spatioasa in interior decat modelele precedente. Este prima Octavia care beneficiaza de radar frontal si camera multifunctionala, cat si de alte imbunatatiri in functionalitate si confort.

In anul 2014, Skoda Octavia castiga alaturi de Skoda Superb votul a mai bine de 115.000 de cititori ai revistei “Auto motor und sport” pentru “Cele mai Bune Masini ale Anului 2014”.

Cea de-a treia generatie a bestseller-ului ceh a mai obtinut numeroase premii renumite dintre care vom enumera cateva mai jos:

  • Locul 1 – “Masina de Familie a Anului” de catre cititorii “AUTOStraßenverkehr” si “Eltern” din Germania;
  • Locul 1 – “Cel mai bun Raport Pret/Valoare” de catre cititorii “Za Rulem” din Rusia;
  • Locul 1 – “Masina Anului” in – Cehia, Finlanda, Danemarca, Slovenia, Lituania si Letonia;
  • Locul 2 – Masina Preferata a Elvetiei;

Skoda Octavia ramane o masina extraordinara atat din punct de vedere al calitatii si fiabilitatii cat si al pretului. Accesati calculatorul de leasing operational sau  solicitati o oferta personalizata pentru informatii despre achizitionarea acestei masini in flota dumneavoastra.

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer