Profilul clientului de leasing operational din Romania - Leasingoperational.com

Profilul clientului de leasing operational din Romania

Piata de leasing operational din Romania creste constant, an de an, cu o cifra sau doua. In prezent, numarul masinilor detinute prin aceasta forma de finantare, insumeaza peste 49.200 de unitati. Doar in 2014, din numarul total al masinilor inmatriculate (aproximativ 80.000 de masini), 16 % au fost achizitionate in leasing operational.

Dar poate va întrebati cine sunt cei care apeleaza la acest tip de serviciu. Conform unui infografic postat de wall-street.ro,  principalul domeniu de activitate din care provin clientii de leasing operational este cel al transporturilor (29%), fiind urmat de distributie si retail (18%), industrie alimentara (8%), industria lemnului si mobilei (5%) si constructii (4%).

66 % dintre utilizatorii de leasing operational sunt intreprinderi mici si mijlocii, cu sub 50 de angajati si opteaza pentru inchirieri de la 1 pana la 6 ani. Cele mai populare marci pe care le detin in flota sunt: Dacia, Renault, Ford, Opel Astra, Volkswagen si Skoda.

Printre principalele motive pentru care firmele aleg acest serviciu sunt: eficientizarea costurilor si a timpului, mobilitate completa si riscuri reduse. De asemenea, putem mentiona predictibilitatea costurilor si a cheltuielilor, deoarece leasingul operational reprezinta de fapt, o inchiriere pe termen lung, cu toate serviciile incluse, astfel încat, in contabilitatea firmei nu va aparea ca o datorie, ci ca o cheltuiala.

805x0-00-65

Va invitam sa cititi mai multe detalii despre profilul clientului de leasing operational, in articolul postat pe site-ul de stiri wall-street.ro, aici.

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer