Interviu cu Fady Chreih, CEO al Regina Maria - Leasingoperational.com

Procesul de maturizare a pietei serviciilor medicale – interviu cu Fady Chreih, CEO al Regina Maria

Seria proiectului Business to go, marca Wall-Street, se continua cu interviul luat lui Fady Chreih, CEO al Regina Maria. Va invitam sa aflati in cele ce urmeaza despre situatia pietei serviciilor medicale in Romania, dar si despre asteptarile managerului pentru perioada viitoare.

Evolutia companiei Regina Maria

Regina Maria este una dintre cele mai mari companii de servicii medicale private din Romania. Reteaua de sanatate se afla in continua expansiune, numarand acum 31 de locatii in 12 orase. In 2015 a ajuns la performanta de a depasi 65 milioane de euro. In 2016, nu numai ca se mentine, dar se asteapta o crestere de 20% pana la sfarsitul anului, fata de anul trecut.

Din anul 2010, de cand Fady Chreih a devenit CEO al retelei de sanatate Regina Maria, compania se afla in plina dezvoltare. Numarul angajatilor a ajuns de la cateva sute la peste 3500. Compania a crescut organic cu aproape 20% in fiecare an, inca din 2013. Mai mult decat atat, anul acesta cresterea organica este mai evidenta, atingand 22 de procente doar dupa primele 6 luni.

Compania doreste sa isi mareasca investitiile fata de anul trecut, cand suma totala investita a fost de aproximativ 6,5 milioane de euro. Regina Maria are in plan sa se extinda regional in continuare, dupa ce s-au deschis noi centre in orasele mari ale Romaniei si nu numai: Iasi, Timisoara, Targu Mures, Craiova si Pitesti. “Este o dinamica foarte buna, este mult de munca, dar este o munca frumoasa si sa ai de-a face cu durerile cresterii, este mult mai frumos decat alti colegi din alte industrii care se lupta cu 3-4% sau cu o crestere de o cifra”, adauga Fady Chreih.

2016 – Un an bun pentru mediul de business

CEO-ul considera ca anul 2016 este un an bun pentru mediul de business in general, nu doar pentru sectorul medical. Scaderea TVA-ului reprezinta unul din motivele pentru care a putut avea loc o crestere economica la nivel macro, reflectata in consum.

Romanii au inceput sa devina interesati de leadership. Drept urmare, mediul de business din Romania devine din ce in ce mai competitiv. Fady Chreih mai adauga: “Companiile mari au inceput sa nu mai aiba expati si prefera romani. Cred ca asta spune mult despre maturitatea la care a ajuns mediul de business din Romania.” In plus, o parte semnificativa dintre romanii care au studiat peste granite se intorc in tara. Aici ocupa functii de management si au ocazia sa puna in practica ideile aflate in strainatate.

Leasing Operational 1

Din punctul de vedere al lui Fady Chreih, in domeniul sanatatii nu se pot prelua modelele din alte tari. In primul rand datorita faptului ca inca nu s-a gasit nicaieri o formula perfecta de a functiona. Un alt motiv este mecanismul de finantare, care difera de la o tara la alta. Nu in ultimul rand, este vorba despre resursa umana. La noi in tara, medicii si asistentii medicali nu sunt remunerati asemeni celor din strainatate.

Predictii pe piata serviciilor medicale

Spitalele de stat se afla intr-o perioada dificila. CEO-ul companiei Regina Maria considera ca este necesara luarea unor “decizii dure”. Exista spitale de stat mari care au in diferite sectii doar un medic sau doi, ceea ce este inadmisibil.

In cazul sectorului de medicina privata, managerul se asteapta ca numarul companiilor sa creasca. Ele, insa, vor fi nisate pentru a putea rezista pe piata serviciilor medicale. Aceasta piata se afla acum intr-un proces de maturizare, datorita faptului ca vor ramane doar cativa jucatori. CEO-ul Regina Maria da o sansa si cabinetelor medicale specializate. Ele ar putea sa reziste alaturi de companiile importante, pe termen lung.

Servicii externalizate

Regina Maria, desi opteaza pentru externalizare, prefera sa pastreze intern departamentele de call center si curierat – parti importante din business.

Flota companiei numara 153 de masini, dupa ce anul acesta s-au achizitionat 34 de autoturisme noi. Toate sunt albe, gri sau negre, – culori reprezentative pentru brand. Toate autovehiculele sunt cumparate cu bani cash sau prin leasing financiar, motiv pentru care zona de management de flota nu este externalizata. In procesul de selectie a flotei se tine cont de companiile auto care sunt clienti Regina Maria. “Mi se pare corect sa dau business inapoi companiilor care imi dau business”, subliniaza CEO-ul. Datorita faptului ca printre clienti se numara companii mari precum Porsche, BMW, Renault sau Toyota, cei de la Regina Maria organizeaza o licitatie deschisa. Parcul auto se reinnoieste la o perioada de 5 sau 7 ani, in functie de starea de intretinere a masinilor.

 Leasing Operational 2

Chiar daca preferinta pentru leasingul financiar este evidenta, Fady Chreih considera ca serviciul de leasing operational a devenit din ce in ce mai competitiv. “(…) ne-am uitat acum cativa ani la el si nu ni s-a parut competitiv din punct de vedere costuri, dar in prezent poate fi o solutie buna. Ne uitam atent, poate sa devina interesant pentru noi”.

CEO-ul conduce un BMW Seria 5, iar pentru interviu a ales modelul Mercedes-Benz Clasa E. Referitor la mobilitate, calatoreste in special cu avionul. Principalele motive sunt castigarea de timp si punctualitatea. Managerul a renuntat sa calatoreasca in tara cu trenul, datorita unor experiente neplacute. “La dus trenul a avut o ora si jumatate intarziere si am ratat doua intalniri, iar la intors a avut o intarziere de trei ore si am ajuns la miezul noptii acasa”, povesteste acesta.

Ce se ascunde in spatele pozitiei de CEO al Regina Maria dar si ce Fady Chreih considera despre predictibilitatea legislativa si fiscala din tara noastra, va invitam sa cititi in articolul integral, marca Wall-Street.

Sursa: http://www.wall-street.ro

Foto: Razvan Baltaretu

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer