Piata de logistica, in crestere - Interviu CEO Delamode, Danor Ionescu

Piata de logistica revine la nivelul de dinainte de criza – Interviu cu Danor Ionescu, CEO Delamode

Danor Ionescu, CEO-ul Delamode, a acceptat invitatia de a participa la un interviu in miscare, marca WALL-STREET. Va invitam sa aflam impreuna despre traseul pe care il are compania Delamode pe piata distributiei.

Primii pasi in activitatea de logistica

Dupa terminarea facultatii, Danor Ionescu a lucrat timp de un an in Spania. Apoi s-a intors in Romania si a devenit import-export manager la o firma de distributie canadiana unde a fost numit CEO dupa 8 ani de activitate.

In anul 2006, Danor Ionescu a inceput sa lucreze la Delamode in Anglia, avand rolul de a achizitiona firme, iar in anul 2008 a fost numit CEO pe Europa Centrala si de Est. La 5 ani distanta, in 2013, antreprenorul a fost numit CEO la nivel de grup pe toate cele 11 tari unde este prezenta compania, avand birouri in 5 tari.

Compania Pallex Romania, franciza unei firme din Marea Britanie, este coordonata tot de Danor Ionescu. Compania a fost infiintata in anul 2011, separat de grupul Delamode si este lider in Romania pe piata de distributie a marfurilor in regim express.

38137_1024

Programul de zi cu zi al lui Danor este destul de incarcat, avand 5-6 intalniri pe zi si cel putin doua zboruri pe saptamana. “Intr-o luna 20 de zile calatoresc. Plec cu avionul luni sau marti si revin vineri. Nu am un birou al meu cu obiecte personale, am 5-6 birouri in Europa.”, ne marturiseste CEO-ul Delamode.

Istoria se repeta

Intre anii 2007-2008, piata de logistica a inregistrat unele dintre cele mai mari volume de pana acum. Anul acesta, se preconizeaza un succes la fel de mare, un volum de aproximativ 2 miliarde de euro pe an.

Delamode  se asteapta sa inchida anul cu o crestere a cifrei de afaceri de 11% fata de anul trecut. 40 % din activitatea firmei o reprezinta comenzile ce vin din zona Transilvaniei.

Transilvania produce mult, deci de aici ridicam marfa si o ducem catre Moldova si catre Sud, iar din Sud trimitem marfa catre Transilvania si Moldova.”, a precizat Danor Ionescu.

Bucurestiul are o pondere de 35 %, iar sudul Romaniei si Moldova reprezinta sub 15% din volumele nationale.

Provocari in domeniul logistic

Unele dintre cele mai mari provocari pentru compania Delamode sunt reprezentate de retentia angajatilor si de infrastructura. “Avem provocarea de a ne pastra personalul. Soferii si angajatii din depozite isi schimba foarte des jobul, unii pleacand in strainatate”, ne spune CEO-ul Delamode. Cat despre infrastructura, compania pune la dispozitie un serviciu expres de 24 de ore, iar timpul joaca un rol foarte important. Timpii de incarcare, de descarcare , de condus, toti acestia trebuie urmariti foarte bine, de ei depinzand promptitudinea cu care se realizeaza livrarea.

38141_1024

In Romania, grupul Delamode are numai contracte pe termen lung pentru ca piata nu le permite sa inchirieze depozite de pastrare a marfii pe termen scurt. In strainatate exista un surplus de spatii de depozitare, iar daca se intampla ca unul dintre proiectele companiei sa se opreasca, atunci si contractul de inchiriere al depozitului poate fi oprit.

Servicii externalizate

Toata flota companiei Delamode este subcontractata, cu exceptia masinilor mici ale echipei de manageri care sunt proprii. Cele din urma sunt achizitionate atat prin leasing financiar, cat si prin leasing operational. “”Circa 90% din flota este in leasing operational. Avem 50 de masini cumparate prin Autonom.”, a precizat Danor Ionescu.

Sunteti curiosi sa aflati despre planurile de investitii ale companiei In urmatorii ani? Va invitam sa cititi articolul integral, marca Wall-Street.

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer