Piata de Leasing Operational - 2015 - Evolutia serviciului in Romania

Piata de Leasing Operational – 2015

Conform ultimului comunicat de presa al ASLO*, piata leasingului operational depasea numarul de 53.600 de unitati la finalul anului 2015, cu 14% mai mult decat anul trecut.

Solutiile de mobilitate solicitate de clienti incep sa orbiteze spre serviciul complet de leasing operational care include atat finantarea cat si managementul flotei. Printre clientii membrilor ASLO, 70% au ales serviciul complet de leasing operational, 21% prefera doar doar optiunea de management al flotei, iar restul de 9% care au optat doar pentru acest serviciu au ales sa isi gestioneze flotele independent.

Intre Ianuarie si Septembrie 2015, companiile de leasing operational au insumat 17% din totalul inmatricularilor noi din Romania, cu 2% mai mult comparativ cu anul trecut.

Desi este o piata in continua crestere, anul 2015 a adus o crestere sub asteptarile celor din piata, care prognozau ca piata sa ajunga la finalul anului trecut la un numar de 60.000 de masini.

Leasingul Operational a devenit un produs matur. Cresterea procentuala subliniaza increderea companiilor care detin parcuri auto in acest serviciu. Piata de Leasing Operational este in continuare pe o traiectorie ascendenta, fapt confirmat de statisticile colectate de ASLO de-a lungul anilor:

Evolutie piata Leasing Operational

In 2007, inmatricularile auto se ridicau la un total de 348.000, ajungand la sfarsitul lui 2015 sa coboare la doar 81.000 de unitati.

Aceasta scadere de aproape 77% este direct proportionala cu cresterea masinilor inregistrate in Leasing Operational. In 2007, din totalul masinilor inmatriculate, procentajul de masini livrate prin Leasing Operational era de 1.6%, cifra care a crescut treptat la 16.1% pana in 2015.Grafic Leasing OperationalSursa grafic: aslor.ro

*ASLO, sau Asociatia Societatilor de Leasing Operational, este o asociatie neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata pe 17 noiembrie 2010, care are ca scop reprezentarea si promovarea Leasingului Operational pe piata din Romania.

 

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer