Interviu cu Kinga Daradics, CEO MOL Romania - Leasingoperational.com

Piata carburantilor, in plina dezvoltare – Interviu cu Kinga Daradics, CEO MOL Romania

Proiectul Business to go, marca Wall Street, continua seria interviurilor cu manageri de companii. Azi va lasam sa descoperiti povestea si provocarile MOL Romania, de la CEO-ul acesteia, Kinga Daradics.

Evolutia MOL Romania

MOL si-a inceput calatoria in Romania in 1995 si se numara printre companiile care s-au dezvoltat continuu. In 20 de ani de la infiintare, investitiile au depasit suma de 200 milioane de euro. “Anul trecut, MOL Romania a investit aproape 20 de milioane de euro, inclusiv pentru rebrandingul statiilor preluate. Avem planuri de investitii si anul acesta” mai adauga Kinga Daradics. MOL Romania doreste sa extinda proiectul Fresh Corner – concept nou de zona gastro si magazin – la un numar de 48 de benzinarii. In prezent conceptul este implementat doar in 8 statii ale companiei. Pentru 2016 se intentioneaza deschiderea a zece benzinarii noi, dintre care 4 au fost deja inaugurate. In plus, se tinteste ocuparea unui loc in top 3, pe partea de retail.

Piata carburantilor, din nou pe crestere

CEO-ul ne ofera cateva informatii si in ceea ce priveste evolutia pietei carburantilor. In ultimii ani, piata a inregist rat scaderi constante. In 2015 insa, piata a revenit pe crestere. MOL Romania a crescut cu 2% pe toate pietele pe care activeaza. Cresterea PIB-ului si rata de absorbtie a fondurilor europene de peste 60% , precum si evolutia altor piete conexe, cum ar fi piata auto, ii fac pe cei de la MOL Romania sa se astepte la mentinerea tendintei de crestere si in anul acesta.
In ceea ce priveste vanzarile, primul trimestru al acestui an s-a demonstrat a fi foarte bun pentru MOL Romania. Desi pretul motorinei a crescut cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cantitatea de combustibil vanduta a crescut, de la 121 kilotone la 145 de kilotone.
Pentru MOL Romania piata auto reprezinta un indicator. Cererea de autoturisme, dar si de vehicule comerciale este in crestere. Aceasta s-a dublat in unele luni ale acestui an fata de cererea din anii precedenti. De asemenea, CEO-ul mentioneaza infrastructura si constructiile printre factorii care ar influenta evolutia pietei carburantilor.

Leasing operational2

Externalizarea serviciilor

Pentru optimizarea costurilor si a activitatii, MOL Romania alege sa externalizeze catre firme specializate o parte dintre servicii. Un exemplu ar fi flota auto a  MOL Romania, compusa din cateva zeci de masini, marca Ford. Acestea sunt externalizate catre o companie de leasing operational.

„Pentru toate serviciile pe care le avem, in mod regulat, in functie de cat de repede se misca piata respectiva facem licitatii pe baza carora schimbam flotele; procedam astfel pentru toate serviciile externalizate”, a mai spus managerul.


Mobilitatea in viata unui CEO

Kinga Daradics conduce autoturismul companiei, un Ford Mondeo. In calatorii opteaza pentru masina si avion, datorita rapiditatii. Dupa cum ne spune aceasta, si o calatorie cu trenul ar putea fi o alternativa. Trenul este ales datorita faptului ca CEO-ul are astfel posibilitatea sa lucreze intre timp, pana la ajungerea la destinatie.

Kinga Daradics face parte din familia MOL Romania inca din anul 2003, in 2011 devenind CEO-ul companiei. Este o fire dedicata si organizata, altfel nu ar fi putut face fata situatiilor: cand spunem MOL Romania, ne referim la 250 de angajati si 206 statii, raspandite pe teritoriul tarii. Pentru a afla mai multe detalii despre provocarile pozitiei de CEO al MOL Romania, va invitam sa cititi articolul integral, realizat de Wall Street.

Leasing operational3

Sursa text: wall-street.ro
Sursa foto: Alex Damian

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer