Optimizarea Costurilor prin serviciul de Leasing Operational

Optimizarea Costurilor prin serviciul de Leasing Operational

Leasingul operational este un serviciu proaspat pe piata din Romania si reprezinta cea mai eficienta solutie de achizitie si management a unei flote auto aferenta oricarei afaceri.

Prin acest serviciu eliminati riscul de a va intrerupe activitatea din lipsa mobilitatii. Asistenta rutiera, defectiunile tehnice, impasurile birocratice sunt acoperite si gestionate de persoane specializate in managementul flotei care se asigura ca dumneavoastra veti beneficia de solutii prompte la orice problema. Inlocuirea vehiculului avariat pe perioada servisarii reprezinta doar unul din beneficiile serviciului de leasing operational.

Ca rezultat general serviciul optimizeaza costul total de detinere al automobilului, cost cunoscut mai bine prin acronimul TCO – Total Cost of Ownership. In continuare analizam pe scurt 5 metode de eficientizare a costurilor pentru scaderea TCO-ului.

 

  1. Eficientizarea politicii auto din compania dumneavoastra.

Contractul de leasing operational va da sansa sa ganditi o politica auto eficienta si adecvata afacerii dumneavoastra. Stabiliti o alocare standard a vehiculelor luand in considerare diverse variabile, nevoia si pozitia ierarhica a angajatului din companie, vechimea acestuia in companie, etc. Atentie insa, specialistii recomanda ca flota dumneavoastra sa nu contina mai mult de 3 sau 4 categorii de vehicule. Acest lucru elimina riscurile unui parc auto atipic si ofera oportunitatea unor reduceri atractive de pret.

 

  1. Alegerea Modelului

Ca si factori care determina TCO-ul putem lua in considerare: puterea motorului, tipul de combustibil folosit, ciclul de viata al autoturismului, costul intretinerii, asigurarile, managementul anvelopelor, consumul estimat de combustibil, taxele si impozitele, etc. Acesti factori trebuie luati in calcul in momentul alegerii unei masini.

Reprezentantii serviciilor de leasing operational va pot ajuta sa alegeti un vehicul care combina cel mai bun pret cu cele mai bune caracteristici pentru tipul de activitate careia ii este destinat.

 

  1. Verificati serviciile contractate

Asigurati-va ca alegeti cel mai bun contract care sa se potriveasca nevoilor dvs. Chiar daca rata lunara aferenta acestui contract este cea mai buna verificati si detaliile referitoare la serviciile stipulate. Incercati sa va raspundeti la eventuale intrebari ajutatoare. Beneficiati de facilitati la servisare? Asistenta rutiera intervine de la 0 sau de la 100 km? Cate inlocuiri de anvelope sunt planificate? Ce portofoliu si recomandari are compania respectiva? Are acoperire nationala/internationala?

 

  1. Responsabilizarea soferilor

Optimizarea costurilor este de obicei strans legata de intretinerea masinilor. O mare parte a serviciilor de mentenanta vor fi preluate si eficientizate de catre compania de leasing insa mai raman lucruri de adresat. Comportamentul soferului la volan poate creste sau scadea drastic costurile aferente automobilului. Investitia in cursuri de formare privind conducerea defensiva vor duce la diminuarea semnificativa a daunelor si, implicit, a primelor de asigurare.

 

  1. Reabilitarea vehicului la final de contract

Practicile companiilor de leasing operational sunt diferite, de aceea ar fi recomandat sa cunoasteti de la inceput conditiile ce privesc returnarea vehiculelor. Deoarece prin acest serviciu se inchiriaza vehicule pe termen lung, ele trebuie returnate intr-o stare de uzura standard specificata in contract. Daca starea de uzura excede conditiile de returnare este posibila plata unor penalitati.

Sfatul specialistilor in acasta privinta este ca vehiculele sa fie verificate in service cu o luna inainte de expirarea contractului pentru ca reparatiile necesare sa fie programate intr-o singura sedinta.

 

Pe scurt, leasingul operational ajuta la optimizarea costurilor prin oferirea de solutii integrate si personalizate. Beneficiile sunt numeroase insa cele mai evidente se identifica singure: costurile reduse si posibilitatea de bugetare predictibila prin plata lunara fixa, mobilitatea completa si satisfacerea angajatilor.

 

Mai multe detalii despre optimizarea costurilor puteti citi in urmatoarele articole sursa:

http://floteauto.ro/news/cinci-reguli-practice-pentru-optimizarea-costurilor/

http://floteauto.ro/news/externalizarea-reduce-costurile-de-administrare/

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer