Opel Astra K - Compactul ce supara Clasele Premium

Opel Astra K – Compactul ce supara Clasele Premium

Astra, probabil cel mai cunoscut model al nemtilor de la Opel a ajuns la cea de-a 11a generatie. Opel Astra K, cum este denumit oficial modelul, reuseste la prima vedere sa se distanteze de primele generatii intr-un domeniu in care progresul si inovatia sunt cheie, lucru care nu este deloc usor cand luam in considerare faptul ca fanii fideli cer din ce in ce mai mult de la masinile lor preferate. Cunoscut ca si cel mai vandut model al producatorilor germani, Astra s-a vandut pana in prezent in peste 24 de milioane de exemplare. Noua generatie Astra K, lasa impresia ca se va ridica la inaltimea versiunilor anterioare, poate chiar le va depasi.

Campania publicitara de lansare a noului Astra il plaseaza ca pe un model ce “supara clasele premium si de lux”, fiind mic, agil si agresiv. Pentru o doza de amuzament va recomandam sa vizionati spotul video oficial al celor de la Opel.

 

Fiind cu 200 de kg mai usor decat vechea generatie, noul Astra va zbura peste competitie incadrandu-se cu usurinta langa Golf sau Focus, depasind (teoretic deocamdata) 308-ul si Leonul in vanzari. Scaderea in greutate se atribuie unor modificari aduse sistemului de evacuare, caroseriei si sasiului. Fiecare componenta a fost gandita intr-un mod mai compact si integreaza materiale usoare. Ca si dimensiuni, noul model scade cu 50 milimetri in lungime, 25 in inaltime si 5 in latime in timp ce habitaclul masinii castiga 35 de milimetri in plus la picioare si 25 in zona superioara a soferului.

Una din imbunatatirile tehnologice ce se observa imediat este sistemul de iluminat. Opel Astra K este prima masina din clasa compact care aduce tehnologia de iluminare inteligenta in productia de serie. Sistemul IntelliLux LED permite soferilor sa foloseasca faza lunga oriunde, fara sa riste orbirea participantilor la trafic. Distanta si directia fasciculului de luminia sunt controlate in mod inteligent de 16 LED-uri frontale (8 in stanga si 8 in dreapta), operabile separat in functie de situatia din trafic care permit luminii sa „ocoleasca” ceilalti participanti la trafic sau sa se mute in directia in care merge masina.

Opel Astra K este primul model Opel care va beneficia de asistentul personal OnStar, un sistem de conectivitate auto lansat de producatorii germani in Europa spre jumatatea anului 2015. Acest sistem faciliteaza soferilor conectivitate mobila la viteza inalta si toate beneficiile asociate acesteia (servicii de urgenta, accesul la distanta, asistenta rutiera, diagnoza tehnica). Printre alte sisteme inteligente care tind spre masina autonoma a viitorului vom gasi si – asistent pentru recunoasterea indicatoarelor rutiere, sistem de avertizare la parasirea benzii si sistem de corectare automata pentru mentinerea benzii, asistent pentru monitorizarea unghiului mort.

IntelliLink R 4.0 este sistemul de infotainment compatibil cu Apple Auto si Android CarPlay de care veti putea beneficia la volanul modelului Astra K, sistem care integreaza smartphone-ul in experienta de condus si va permite sa efectuati operatii intuitive fara a va desprinde ochii de la drum sau mainile de pe volan.

Per ansamblu Opel Astra K se contureaza a fi masina despre care vom auzi multe in viitor. Planurile producatorilor germani sunt de asemenea de luat in considerare. Opel a anuntat ca vrea sa ajunga cel de-al doilea producator de masini pe piata Europeana dupa ce a luat locul 3 in 2014 pentru piata masinilor de pasageri in Uniunea Europeana.

Mary Barra, CEO-ul GM a declarat ca “Vom accelera ofensiva modelelor la Opel/Vauxhall: din 2016 pana in 2020 vom lansa 29 de vehicule noi, inclusiv un vehicul electric si un alt varf de lance alaturi de Insignia. Acest nou SUV va fi produs in Russelsheim pana la sfarsitul deceniului si va da brandului un plus de dezvoltare tehnologica.”

In curand va fi disponibil si la noi si abia asteptam sa vi-l oferim prin leasing operational fara avans. Pana atunci ne puteti solicita oferte personalizate (http://leasingoperational.com/contact/) pentru actualul Opel Astra sau pentru celelalte masini din gama Opel: Corsa, Insignia sau Antara.

 

Surse:

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer