Interviu cu Felix Patrascanu Fan Courier - Leasingoperational.com

Cum arata viitorul in curierat – Interviu cu Felix Patrascanu, CEO Fan Courier

Felix Patrascanu, CEO si fondator al celei mai mari firme de curierat din Romania, FAN Courier, a acceptat sa ofere un interviu in miscare in cadrul proiectului Business to go, marca Wall-Street.ro.

Antreprenorul a infiintat firma FAN Courier cu 19 ani in urma impreuna cu fratii Neculai si Adrian Mihai, insa nu acesta a fost planul initial. Dorind sa imparta dreptate in tara, Felix a cochetat cu stiintele juridice. Acest vis a ramas in urma cand Felix s-a indreptat spre calea antreprenoriatului.

Primul job pe care l-a primit in curierat a fost in anul 1994, iar in anul 1997 a infiintat propria lui firma in acest domeniu impreuna cu cei doi frati. Un an mai tarziu au taiat prima factura pentru primul client. In primii ani de activitate, antreprenorul povesteste ca petrecea foarte mult timp la birou pana cand a realizat ca o sarcina poate fi finalizata cu succes si de catre alti oameni.

Felix Patrascanu

Mediul de business din Romania

Felix Patrascanu simte mult potential in dezvoltarea mediului de business din Romania. Investitorii straini se orienteaza din ce in ce mai mult catre tara noastra. Acest fapt poate reprezenta o oportunitate uriasa dar si o provocare pentru companiile romanesti pentru a-si pastra autenticitatea si de a nu intra sub umbrela multinationalelor.

Momentan antreprenorul declara ca nu se gandeste sa vanda business-ul. Este un mediu propice pentru crestearea afacerii si au proiecte noi in plan, cum ar fi deschiderea unor noi hub-uri in Brasov, Cluj si Sibiu.

„Industria de curierat poate fi un barometru al economiei pentru ca noi lucram cu toate industriile economiei romanesti si atunci vedem foarte clar ce industrii cresc si ce industrii coboara si trebuie sa recunosc ca toti clientii nostri cresc fantastic de mult. O companie online de fashion a crescut de trei ori in ultimul an. Este un moment extraordinar de bun. Trebuie sa ne pregatim pentru asta, pentru ca vanzarile din ce in ce mai mari trebuie sa vina in spate cu o logistica, cu oameni. Cea mai mare problema a economiei romanesti sunt oamenii. Si daca este un pericol pentru investitori este ca nu mai gasesc oameni cu care sa isi deschida un business aici. Suntem intr-o noua criza, a fortei de munca”, a explicat Felix Patrascanu.

Felix Patrascanu-2

Externalizarea flotei, o solutie?

Piata de curierat, evaluata la peste 350 de milioane de euro, va creste anul acesta cu 15-20% iar investitiile trebuie sa tina pasul cu aceasta crestere. Extinderea suportului logistic prin crearea de hub-uri noi si marirea flotei sunt necesare pentru a tine pasul cu nevoile clientilor sai.

FAN Courier detine peste 2500 de masini in flota platite cash. Felix Patrascanu isi doreste ca flota sa de masini sa fie externalizata la o firma de leasing operational, dar are nevoie de multa incredere si de o legatura puternica cu firma.

In urma eruptiei de vanzari online de la inceputul acestui an, firma a fost determinata sa planifice investitii noi in flota de masini. Trebuie sa se achizitioneze 100 de masini dintr-o anumita marca, iar privind celelalte marci s-a depasit de mult numarul de 150 de masini.

Masinile le schimba o data la 2-3 ani chiar daca ar putea prelungi tinerea in flota pana la 4-5 ani.

Ce alte planuri mai are Felix Pastrascanu in mediul de business din Romania?

Va vom spune doar atat. Car sharing. Mai multe detalii va invitam sa cititi in articolul realizat de Wall-Street.ro.

LO

Sursa articol: wall-street.ro

Sursa foto: Alex Damian

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer