Interviu cu Marius Vacaroiu Policolor - Leasingoperational.com

Extindere si durabilitate – Interviu cu Marius Vacaroiu, CEO-ul grupului Policolor-Orgachim

Marius Vacaroiu, CEO-ul grupului Policolor-Orgachim a acceptat invitatia de a participa la un interviu in cadrul proiectului Business to go ce apartine WALL-STREET.RO.

Inceputul de an a fost unul bun pentru Policolor. Intr-o piata estimata la 290 de milioane de euro (aceasta cifra reprezentand cumulat piata de vopseluri decorative, auto si pentru industrie), se observa o crestere usoara de 8% pe vopseluri decorative si de 5-7% pe industrie. Pe auto in schimb se inregistreaza o scadere de 9%, “ceea ce este relativ explicabil, mai ales prin prisma asigurarilor. Foarte multe persoane fizice incep sa nu isi mai faca reparatiile pe asigurarea Casco pentru ca este prea complicat si apeleaza la diferite firme mici”, a spus managerul.

Interviu Marius Vacaroiu-2

In timpul plimbarii prin Bucuresti, Marius Vacaroiu a povestit despre noul plan de business al Policolor adoptat in urma cu doi ani, care a dus la o dublare a numarului angajatilor, de la aproximativ 240 la 500. Acest plan presupune eliminarea intermediarilor in procesul de distributie a produselor catre clienti, determinand astfel o crestere a flotei proprii destinate personalului de vanzari. In ultimii 2 ani, flota Policolor aproape s-a dublat, ajungand de la 100  la 180 automobile. Marius Vacaroiu marturiseste ca se asteapta in continuare la o crestere a numarului de angajati si implicit a numarului de masini luate prin leasing, estimand o crestere cu pana la 20 de masini pana la inceputul anului viitor. Mai mult decat atat, compania are o flota si in Bulgaria, compusa din aproape o suta de automobile, achizitionate prin leasing financiar.

Marius Vacaroiu considera ca este un moment bun pentru achizitia de flote deoarece costurile de finantare au scazut.

CEO-ul marturiseste faptul ca, desi  au masini achizitionate atat in leasing operational, cat si financiar, prefera leasingul financiar “pentru ca este mai usor de gestionat si ai surprize mai putine la inchiderea de leasing. Pe operational, in momentul predarii masinii, exista un anumit risc in functie de ce alege operatorul sa tarifeze la acel retur”. Policolor se pare ca opteaza pentru masinile romanesti, precum Dacia Logan, Dokker si Sandero, dar decizia de achiztie este influentata si costurile totale (costul de achizitie, de intretinere si de asigurare), in flota regasindu-se si modele de la Renault sau Skoda. Tot de la CEO mai aflam ca nu exista diferente intre politicile si conditiile de finantare in leasing ale Romaniei si ale Bulgariei.

Interviu Marius Vacaroiu-3

Intrebat despre cum priveste mediul de business din Romania, Marius Vacaroiu a marturist reporterilor Wall Street ca acesta nu este foarte prietenos pentru antreprenori, deoarece inca primeaza birocratia si hartiile. Considera ca adoptarea mai rapida a tehnologiei  de catre institutiile statului ar avea o influenta semnificativ benefica asupra mediului de business romanesc. Totusi, se simte o evolutie a ramurii antreprenoriale din tara noastra, putand fi observati pasi mici facuti spre o relatie mai sanatoasa intre consumator – antreprenor – investitor si stat. Posibilitatea dezvoltarii mediului antreprenorial aduce motivatie si interes atat micilor si viitorilor antreprenori, cat si reprezentantilor companiilor aflate in dezvoltare, precum Policolor-Orgachim.

In ceea ce priveste preferintele CEO-ului in materie de autoturisme, acesta marturiseste faptul ca ii plac modelele oferite de Audi, conducand acum un A4 Allroad. Considera ca este o masina potrivita pentru calatoriile dese pe care le realizeaza intre Romania si Bulgaria, mai ales avand in considerare infrastructura din tara noastra.

Va invitam sa cititi integral articolul realizat de Wall Street si sa aflati despre planurile Policolor pentru acest an, despre piata de vopseluri din Romania si despre cum Policolor vine in intampinarea nevoilor clientilor sai, atunci cand sunt indecisi in procesul de alegere al nuantei potrivite.

Interviu Marius Vacaroiu-4

Sursa articol: Interviu in miscare cu seful Policolor: Astept momentul in care vom avea masini autonome

Sursa foto: Razvan Baltaretu

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer