Dezvoltare si oportunitati – Interviu cu Stephane Batoux, CEO Albalact
Stephane Batoux, CEO-ul Albalact, a acceptat invitatia de a participa la un interviu in miscare, marca WALL-STREET.
Anul 2009 l-a adus pe Stephane Batoux in Romania in pozitia de General Manager in cadrul echipei Danone. De doi ani conduce operatiunile Albalact, companie care, intre timp, a ocupat primul loc in randul companiilor din industria de lactate din Romania.
Proiectele de viitor ale Albalact
Albalact este o companie in plina dezvoltare, iar cifrele ei sunt in continua crestere. De aceea, proiectele pentru viitor nu ezita sa apara. De la Stephane Batoux aflam ca brandul Zuzu a fost testat in tari balcanice ca potential brand international. Rezultatele au fost unele pozitive. In plus, denumirea brandului este de ajutor. “Brandul este protejat in intreaga Europa, oamenii il pot pronunta usor”, mai adauga managerul.
CEO-ul se asteapta la o crestere rapida a Albalact, odata cu scaderea pretului materiei prime. “Pentru 2016 avem buget pentru compania in forma actuala, ce aveam in plan pentru acest an se mentine”, subliniaza Stephane Batoux.
Tot de la CEO aflam despre zona de health, care se afla in atentia industriei de lactate. Albalact doreste lansarea unor extensii de brand precum cea prezenta in magazine – Zuzu bifidus. In ceea ce priveste zona produselor bio, compania a decis sa se mentina la distanta. Motivul? Insuficienta materiei prime. Cu toate acestea, produsele bio sunt cunoscute ca avand potential, iar cumparatorii sunt din ce in ce mai interesati de produsele bio si, implicit, de un stil de viata sanatos.
Preluarea Companiei Albalact si nevoia de mobilitate
La inceputul anului, actionarii majoritari ai Albalact au incheiat un contract cu scopul de a vinde actiunile detinute – 70.3% – companiei Lactalis. Aceasta tranzactie a primit aprobarea Consiliului Concurentei si are un principal aspect pozitiv: acces mai rapid la finantare.
CEO-ul se implica in totalitate in procesul de preluare a Albalact de catre multinationala Lactalis. Pentru aceasta are nevoie de mobilitate, trebuind sa ajunga in fiecare saptamana la sediul central al companiei, in Alba. Chiar daca sofatul il relaxeaza, managerul alege sa calatoreasca de cele mai multe ori cu avionul. “Avionul este mai rapid si mai sigur. Daca am avea o autostrada astfel incat sa vorbim de un drum de trei ore pana la Alba, as alege cu siguranta masina.”, mentioneaza CEO-ul.
Compania Albalact gestoneaza o flota proprie de 200 de masini si 93 de camioane. Desi in Bucuresti se afla majoritatea sediilor centrale a companiilor, Albalact isi are sediul in Alba. Acest lucru reprezinta un beneficiu pentru companie, datorita costurilor reduse. De aceea doar distributia primara a fost externalizata.
Tot de la dl. Batoux aflam ca flota companiei se reinnoieste o data la 6-7 ani. Datorita cresterii distributiei, flota reprezinta pentru Albalact o investitie constanta care creste in directa masura. Pentru a putea urmari intreaga flota, firma foloseste un sistem GPS, care deocamdata este in proces de testare. Cu ajutorul lui, se pot reduce costurile, dar si energia folosita. Albalact si-a propus sa reduca prin acest sistem GPS cheltuielile cu combustibilul cu 10% pentru camioane.
Daca sunteti interesati de drumul pe care l-a urmat in cariera Stephane Batoux, dar si despre atitudinea companiei Albalat vizavi de produsele bio, va invitam sa parcurgeti intregul articol realizat de echipa WALL-STREET.
Sursa text: wall-street.ro
Sursa foto: Mircea Dragos Photography