Dacia Duster – cel mai accesibil SUV din lume

Dacia Duster – cel mai accesibil SUV din lume

Dacia Duster este primul vehicul de teren produs sub marca Dacia. SUV-ul a iesit pe sosele in anul 2010 din uzina Dacia de la Mioveni, oras in apropierea Pitestiului, si de atunci genereaza aprecieri, stabileste recorduri, si castiga premii.

Numele de Duster este unul cu traditie in cadrul marcii Dacia, fiind prima oara folosit in anii ’80 pentru un vehicul utilitar cu tractiune integrala. Tot sub numele de Duster s-a vandut si modelul Dacia ARO 10 in Marea Britanie. Conform englezilor de la Autocar, daca iti cumperi un Duster, vei gasi parcat in fata casei un SUV compact, spatios si ieftin.

Dezvoltat pe platforma B0 (platforma Logan), Dacia Duster beneficiaza de o garda la sol ridicata de 210mm, cu unghiuri de atac si de degajare perfect potrivite pentru un SUV care trebuie sa ajunga peste tot. Cutia de viteze in 6 trepte are prima viteza scurta (5.79 km/h la 1000 tr/min) si permite deplasarea cu usurinta pe orice teren accidentat, cu viteza redusa si demaraj usor.

De designul masinii sunt responsabili in principal francezii de la Renault Design Technocentre din Guyancourt. Pentru rezultatul final insa, au contribuit toate centrele de design Renault din lume, inclusiv Renault Design Central Europe cu sediul in Bucuresti. Primul client Duster a fost Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, care conduce singurul model Duster de culoare rosie de pe piata.

Dusterul se comercializeaza sub marca Dacia pe piata din Romania, Europa, Turcia, Africa si Magreb si sub marca Renault pentru pietele din Ucraina, Orientul Mijlociu, Iordania, Siria, Liban, Egipt si alte tari din Africa.

 

Premii si aclamatii

 

La foarte scurt timp de la lansarea modelului la salonul de la Geneva, Dacia Duster isi stabileste pozitia pe piata ca fiind un SUV cu un raport excelent pret/calitate. Academia Recordurilor Mondiale desemneaza astfel Dacia Duster ca fiind cel mai accesibil SUV din lume.

Premiul “AUTOBEST” in anul 2011 a fost castigat cu usurinta de SUV-ul Dacia, presedintele Autobest, Ilia Seliktar, a declarat despre model: “Duster este o revolutie in segmentul SUV, aducand democratia intr-o liga relativ costisitoare. Suntem cu totii de acord ca merita locul 1, simbolizand adevarata esenta a acestui premiu.”

In anul 2011 Dacia Duster era votata masina anului in Romania si in Croatia. Mai important de atat insa, a fost faptul ca modelul romanesc fost printre cei 7 finalisti in editia cu numarul 46 a competitiei Car of The Year la nivel european, unde s-a clasat intr-un final pe locul 7.

In anul 2014, Dacia Duster primea pentru al doilea an consecutiv premiul in categoria best small SUV in cadrul evenimentului tinut de englezii de la Carbuyer – Car of the Year. Steve Fowler, editorul sef pentru CarBuyer spune despre masina: “castigatorul de anul trecut continua sa impresioneze si ramane favoritul in categoria SUV-uri mici si in anul 2014. Nu este de mirare ca e un asa succes in vanzari: iubim politica – fara prostii, si abordarea valoare pentru pret. Se conduce excelent si este foarte practic, te face sa te gandesti de ce ai plati mai mult pentru un SUV.”

Despre viitorul modelului Duster putem spune ca arata bine. Anul 2018 este anul in care se zvoneste lansarea celei de-a doua generatie de Dacia Duster, proiect aflat in derulare in cadrul Renault Technologie Roumaine. Conform inginerilor romani si francezi, Renault promite o adevarata revolutie in acest segment. Se ia in considerare instalarea unei cutii de viteze automate sau robotizate pentru Duster odata cu urmatoarea generatie, sau chiar pe cea actuala. Mai multe detalii puteti citi in articolul pubicat de Ziarul Financiar.

 

Daca va doriti aceasta masina atat de laudata in flota companiei dumneavoastra, contactati-ne pentru o oferta personalizata, adaptata nevoilor dumneavoastra. Astfel veti putea beneficia de mobilitatea oferita de Duster printr-un serviciu flexibil de leasing operational fara avans si cu costuri lunare fixe.

Surse:

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer