Care sunt cele mai noi tendinte in leasingul operational

Care sunt cele mai noi tendinte in leasingul operational

Cele mai noi tendinte in leasingul operational vin din Statele Unite si Japonia. In Statele Unite, numarul contractelor de leasing auto a crescut cu 90%, din 2009 pana in prezent, potrivit unui raport al companiei Edmunds. Japonia, tara care a fost liderul mondial in productia de masini inainte sa fie devansata de China in 2009, se mentine in top 3 si este in continuare prima cand vine vorba despre inovatie.

Japonia nu este cea mai mare piata de leasing operational auto si, cu toate acestea, multe dintre tendinte vin de acolo. Printre ele, o crestere a sigurantei si sustenabilitatii si folosirea tot mai frecventa a masinilor electrice. Cu doi ani in urma, era raportat ca numarul statiilor de incarcare pentru masinile electrice a depasit numarul benzinariilor, tendinta care incepe sa se contureze si in tari ca Norvegia, Olanda si Marea Britanie.

Leasingul operational este preferat aici in primul rand de companiile farmaceutice si de retailerii care livreaza la domiciliu, in special cei din industria food & beverage, in Japonia existand o adevarata cultura a vanzarii de alimente cat mai proaspete.

Iata ce alte tendinte mai pot fi observate la nivelul leasingului auto si cum se anunta piata de leasing operational pentru urmatorii ani:

Masini electrice versus automobile second-hand

Daca in Japonia, viitorul este al masinilor electrice, in America de Nord se vorbeste despre o crestere a inchirierii masinilor la mana a doua, companii ca Toyota (care a lansat primul sau serviciu de leasing auto inca din anii ‘70) sau BMW Financial Services incurajand folosirea acestora, potrivit site-ului canadian autonews.com.

Generatia Millennials este cea mai interesata de contractele de leasing auto 

Tinerii de pana la 35 de ani sunt primii interesati sa incheie contracte de leasing auto, urmati de cei cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani, potrivit statisticilor.

De asemenea, se pare ca numarul femeilor il depaseste pe cel al barbatilor, cand vine vorba despre astfel de operatiuni.

Piata de leasing operational, in crestere

In ceea ce priveste leasingul operational, care ajuta multe businessuri sa isi externalizeze partea de flota auto, punandu-le totodata la dispozitie servicii dintre cele mai diverse (finantare la achizitie, mentenanta, asigurari, ITP), piata cunoaste un trend ascendent. Cele mai interesate de astfel de contracte raman companiile multinationale, dar in ultimii ani isi fac loc si businessurile locale, leasingul operational fiindu-le util inclusiv firmelor aflate la inceput de drum.

Viitorul leasingului operational: digitalizarea

Cererea pentru digitalizarea serviciilor vine in primul rand din partea clientilor – companii interesate de eficientizarea costurilor pentru parcul auto, care au nevoie de acces rapid la intreg setul de date referitoare la managementul flotei auto. Exista deja solutii in acest sens, cateva informatii rapide fiind disponibile inclusiv pentru potentialii clienti, care pot realiza online un calcul estimativ al ratelor pentru leasing.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer