Roboti in industria auto - Leasingoperational.com

Audi ART – Robotii acapareaza piata auto

V-ati gandit vreodata cat de mult poate evolua tehnologia? Ne vor inlocui oare robotii, vor prelua din sarcinile si atributiile noastre?

Ei bine, Audi s-a gandit la asta. Producatorul german de automobile a initiat programul ART – Audi Robotic Telepresence. Acest program implementeaza o noua tehnologie cu scopul de a eficientiza diverse procese. Compania utilizeaza robotii VGo ai celor de la Vecna Industries pentru a le permite specialistilor sai sa ajunga virtual in toate reprezentantele Audi din lume.

Robotii de teleprezenta nu sunt tocmai noi pe piata, aceasta tehnologie existand de aproape 10 ani. Acum este din ce in ce mai raspandita deoarece a ajuns sa fie mai de incredere si accesibila ca pret.

Programul a demarat in anul 2014, iar acum un robot de teleprezenta este promis tuturor celor aproximativ 300 de dealeri din SUA pana la sfarsitul anului 2016. Momentan, tehnologia este implementata in 68 de reprezentante Audi din Statele Unite, programul pilot existand de asemenea in Mexic, Singapore si Germania. Directorii de la Audi afirma ca robotii ii ajuta pe angajati sa execute o munca mai calitativa.

VGo - Robot Teleprezenta

VGo este un sistem mobil de teleprezenta reprezentat fizic de un robotel pe roti cu o inaltime de 122 cm, alimentat de baterii. VGo este controlat de un utilizator prin Wi-Fi. Cu adevarat extraordinar este faptul ca utilizatorul se poate afla la mii de kilometri distanta si poate controla mai multi roboti odata.

VGo este dotat cu microfon, doua camere, si un ecran. Acestea, alaturi de programul de live streaming, ii permit utilizatorului sa interactioneze cu mediul inconjurator. Cu ajutorul telecomenzii utilizatorul se poate deplasa cu usurinta si poate interactiona cu lucratorii in timp real, imbunatatind astfel timpul de reactie si productivitatea.

Lee Ludolph, maistru si tehnician din reprezentanta auto Atlanta marturiseste cu sinceritate: “Prototipul imi face munca mai usoara si mai rapida”. Ludolph a realizat si ca unor tehnicieni le-a fost destul de greu sa se acomodeze cu prezenta unui robot in mediul de lucru.

VGo si Mecanicul

“Nu o sa mint. Este diferit”, a zis el. ”Unii dintre noii angajati il vad plimbadu-se si se intreaba: Chiar vad asta? Este destul de ciudat deoarece este ca si cum ai vorbi cu un perete. Vezi fata, dar tot este ciudat sa vorbesti cu un ecran. Eu nu folosesc nici FaceTime pe telefon.” Chiar si asa, Ludolph este foarte multumit de aceasta tehnologie inovatoare.

Spre exemplu, daca dealerul are o unitate VGo, robotul poate urmari mecanicul pana la masina permitand specialistului care il opereaza sa lucreze cot la cot cu mecanicul ca si cand ar fi acolo.

Acesti roboti nu se rezuma doar la reparatii auto, ei au fost folositi, printre alte lucruri, si de NASA pentru a ii ajuta pe angajati sa participe la intalniri. Un robot VGo a fost trimis la o unitate medicala in Liberia, in toamna anului 2014, pentru a putea fi folosit la tratarea pacientilor ce se luptau cu contagiosul virus Ebola.

Tehnologia face posibila utilizarea teleprezentei in aproape orice industrie pentru o rezolvare mai eficienta si mai economica a oricarei probleme. Aceasta este o idee inovativa, singurul lucru care ramane este sa urmarim cum va evolua.

Source:

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer