Audi Q6 - concurentul Tesla

Audi Q6 – concurentul Tesla

In 2019, Audi anunta tehnologie, design si performanta. Modelul Q6, personificarea sloganului Audi “Vorsprung durch Technik” (Progres prin tehnologie), reprezinta tentativa celor de la Audi de a rivaliza cu americanii de la Tesla Motors. Zvonurile despre modelul Q6 sunt in circulatie inca din anul 2006, cand numele a fost inregistrat in Europa de catre Audi.

Modelul a fost descris de Ulrich Hackenberg, seful departamentului de Cercetare si Dezvoltare al celor de la Audi ca fiind un vehicul destinat activitatilor sportive, gandit sa ofere o experienta de condus asemanatoare masinilor Tesla, lucru care ar propulsa marca germana intr-o pozitie de avantaj peste cei de la BMW sau Mercedes-Benz.

Audi Q6 este un crossover inrudit cu nextgen-ul Q5. Caroseria in 4 usi va fi compusa predominant din aluminiu, beneficiind de un plafon in stil coupe care pe langa aspectul placut ii confera si un coeficient aerodinamic ridicat.

Interiorul va fi decorat la aceleasi standarde inalte cu care ne-a obisnuit Audi si va beneficia de noua generatie de afisaj virtual prezent si in cazul modelului concept Audi Prologue

Bazat pe arhitectura modular-longitudinala (MLB), modelul Q6 va putea acomoda multiple sisteme de propulsie alternativa incluzand o versiune integral pe baterie. Q6 va oferi diverse optiuni de autonomie in mers si cele mai moderne sisteme de asistenta la drum.

Versiunea integral electrica a modelului Q6 va folosi componente din viitorul model Audi R8 e-tron pentru a atinge niste performante cu adevarat inalte. Modelul Q6 se asteapta sa fie cu tractiune integrala, aproximativ 500 cai putere si un cuplu de peste 670 Nm propulsandu-se astfel printre cele mai rapide SUV-uri de pe piata.

Acest model ar putea fi lansat in prima parte a anului 2019 ca vehicul electric, mai tarziu decat mult anticipatul si amanatul Tesla Model X. Hibridul cu alimentare la priza ar putea fi lansat in aceeasi perioada, in timp ce zvonurile cu privire la un model alimentat cu hidrogen nu sunt confirmate inca. Pretul nu este definitivat dar se asteapta a fi cu mult peste cel al modelului Q5.

Mai multe detalii si fotografii puteti gasi in articolul urmator:

http://www.caranddriver.com/news/2019-audi-q6-news

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer