5 modalitati prin care iti poti mentine angajatii fericiti la locul de munca in noul an
Anul 2018 a inceput, iar retentia angajatilor si motivarea lor par a fi unele dintre cele mai mari provocari ale managerilor in acest an.
Este o provocare sa iti mentii angajatii fericiti astfel inca sa ramana productivi si motivati indiferent de potentialele schimbari in companie. Nu este de ignorat rezultatul pe care il valideaza nenumarate studii precum cel postat de Harvard Business Review, care mentioneaza o crestere de 31% a productivitatii unei companii, in cazul in care angajatii se simt valorificati si ajung sa iubeasca ceea ce fac.
Conform HBR, anxietatea declanseaza un mecanism din portiunea creierului care proceseaza senzatia de amenintare. Prin urmare, mecanismul incepe sa preia resursele necesare cortexului prefrontal care este responsabil pentru eficienta cu care rezolvam probleme. Nu este de mirare ca o schimbare psihologica este necesara pentru a imbunatati starea in care se desfasoara activitatile la locul de munca. Accentul, deci, este pus pe pozitivitate si nu pe sentimentul de fericire in sine.
Asadar, am pregatit o lista de 5 sfaturi pe care le poti implementa pentru ca angajatii sa adopte o stare de spirit pozitiva si sa isi imbunatateasca productivitatea.
Masina de serviciu, printre cele mai apreciate beneficii extra-salariale
Desi in orasele mari aglomeratia ii poate descumpani pe oameni, transportul personal ramane relevant tocmai pentru viteza cu care se dezvolta centrele de business. Daca sediul companiei se afla la o distanta considerabila fata de locuinta angajatului, masina de serviciu devine un obiect util.
Cu ajutorul serviciului de Leasing Operational, poti sa le oferi angajatilor o masina de serviciu, fara efort logistic si administrativ. Astfel, mobilitatea personalului va fi asigurata iar ca antreprenor, vei avea parte de avantaje financiare si fiscale.
Pune accentul pe realizari
Companiile trebuie sa determine care sunt realizarile angajatilor si nu sa se concentreze constant pe ceea ce nu functioneaza sau pe posibile lipsuri. O strategie este de a aduce in discutie realizarile angajatilor intr-un context de grup. Prin recunoasterea explicita chiar si a micilor victorii, cultura de incurajare a situatiilor pozitive se va dezvolta rapid, in cel mai scurt timp.
Fii un exemplu
Nu subestima niciodata cat este de important sa vii la birou cu zambetul pe buze. Ca antreprenor, starea de bine trebuie transmisa si celorlalti, pentru a cultiva o atitudine pozitiva asupra muncii depuse.
Poarta discutii deschise cu angajatii
Discutiile deschise cu angajatii ii ajuta sa se familiarizeze cu ceea ce se intampla si in alte departamente ale companiei si le ofera sansa de a sugera idei noi.
Comunicarea este poate printre primele locuri in relatia dintre antreprenor si angajat. Sinceritatea si deschiderea catre nou au o valoare semnificativa in cresterea increderii si a loialitatii fata de companie.
Nu le limita responsabilitatile
Oportunitatile de a creste in companie reprezinta o prioritate pentru orice angajat. Incearca sa nu restrictionezi responsabilitatile angajatilor ci permite-le o fluiditate prin task-urile acordate. Trateza-i ca pe un partener principal. Astfel, ei vor putea sa se concentreze pe ceea ce ii pasioneaza si sa contribuie la succesul companiei.
Forbes mentioneaza cartea doctorului Noelle Nelson, Make More Money by Making Your Employees Happy, in care se explica conceptul de “employee engagement”. Atunci cand angajatii simt ca interesele lor sunt luate in serios de companie, si acestia se vor implica mai mult. Profitul, se pare, a ajuns pe locul doi.
Sursa foto: Shutterstock.com