ASF deschide portile - 4 noi jucatori pe piata RCA in 2017

ASF deschide portile – 4 noi jucatori pe piata RCA in 2017

Dupa o perioada delicata, cu multe falimente rasunatoare, piata de asigurari RCA isi va mari portofoliul cu 4 noi jucatori, toti avand capital strain. Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara spera ca prin aceasta miscare, tarifele sa fie mentinute la un nivel constant si sa nu revina la valoarea pe care au avut-o anul trecut, cand asiguratorii comercializau polite RCA la preturi mult mai mari decat cele din prezent.

Cei 4 noi jucatori pe piata RCA sunt: Euro Insurance, Grawe Romania, DallBogg Life and Health si Ergo Asigurari.

Euro Insurance este una dintre companiile de asigurari care vor actiona pe piata romaneasca in baza “pasaportului european” si este specializata in asigurarea flotelor de masini. Acestia vor lucra cu Pavalascu Risk Consultants (PRC), un cunoscut loss adjuster care reprezinta Crawford in Romania.

In ceea ce priveste Grawe Romania, compania a primit autorizatia de la ASF de a vinde polite auto obligatorii si facultative (Casco) inca din anul 2016, dar toata afacerea cu aceste doua tipuri de asigurari a demarat la inceputul anului 2017. Grawe este decisa sa isi concentreze vanzarile RCA pe clientii fideli, cei care apartin deja portofoliului firmei, avand un target de 50 000 de polite vandute in primii 3 ani de activitate. Grawe Romania a patruns pe piata romaneasca acum 15 ani, punand la dispozitia clientilor asigurari de viata, polite de proprietati si bunuri, de sanatate si accident.

Socitatea DallBogg Life and Health a fost infiintata in anul 2008 si este bine cunoscuta printre soferii bulgari. Compania se bucura de o expansiune sporita, intrand relativ recent pe piata de asigurari din Bulgaria si Grecia. Un beneficiu pentru clienti este reprezentat de parteneriatele firmei cu intermediari si specialisti in regularizarea daunelor, ceea ce duce la o reducere a costurilor de administrare si ajuta societarea DallBogg sa practice tarife sub media pietei.

Totusi, compania are unele probleme in gestionarea dosarelor de dauna in cazul accidentelor transfrontaliere, iar soferii romani care si-au inmatriculat masinile in Bulgaria intampina ceva dificultati. Pentru solutionarea acestor probleme, si DallBogg va incheia un contract de parteneriat cu Pavalascu Risk Consultants.

Ergo Asigurari este o companie afiliata grupului Munich Re (companie de asigurari din Munich) care a fost interesata sa preia Astra Asigurari inainte de faliment, iar pe urma, de preluarea portofoliului de clienti ai firmei. In luna martie, cel mai probabil, Ergo va depunde dosarul la ASF (Asociatia de Supraveghere Financiara) pentru a primi autorizatia de a vinde polite RCA in Romania, iar aprobabrea ar putea fi obtinuta in luna aprilie, dupa spusele lui Misu Negritoiu.

Odata cu intrarea pe piata a noilor companii de asigurari, numarul acestora va creste de la 8 la 12 in acest an. Decizia luata de ASF de a aproba intrarea pe piata romaneasca a jucatorilor straini este justificata de nevoia sporirii ofertei, mai ales in conditiile in care marile companii romanesti de asigurari se confrunta cu probleme financiare sau sunt in proces de insolventa.

 

Surse:

  • Revista „Flote Auto”, nr. 32
  • Manager.ro – Piata RCA
  • Capital.ro – Noi companii pe piata RCA
Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer