4 beneficii pe care le au companiile care ofera angajatilor masini de serviciu

4 beneficii pe care le au companiile care ofera angajatilor masini de serviciu

Tot mai multe companii includ pe lista de beneficii pentru angajati oferirea unei masini de serviciu, mai ales firmele in care mijlocul de transport este esential pentru ca salariatii sa isi poata desfasura activitatea.

Mai nou, trendul ne arata insa ca si companiile in care angajatii au puncte fixe de lucru au inceput sa vada utilitatea acestui beneficiu. In prima faza, salariatii care se bucura de o masina de serviciu sunt cei aflati in functii de conducere sau cei pe care o companie nu vrea sa ii piarda. Este un lucru bine cunoscut ca oferirea de beneficii extrasalariale creste retentia angajatilor buni si ajuta la fidelizarea lor, asa ca nu este surprinzator ca multi manageri au inceput sa ia in considerare acest aspect. Iata patru beneficii de care se bucura companiile care ofera angajatilor o masina de serviciu:

Cresc productivitatea si nivelul de fericire al angajatilor

In special in cazul companiilor care au sediul in locuri mai greu accesibile cu ajutorul mijloacelor de transport in comun, masina de serviciu le ofera angajatilor optiunea de a nu mai schimba metrouri si autobuze pentru a ajunge la locul de munca. Experientele neplacute cu transportul in comun sunt una dintre cauzele pentru care multi angajati ajung la serviciu deja obositi si lipsiti de concentrare sau iritati. Iar cand este vorba despre o functie de conducere, in care este nevoie de o minte limpede, aceasta solutie poate fi salvatoare, scrie Transloc.com.

Au o retentie mai buna a angajatilor talentati

Tinerii din generatia Millennials au tendinta de a schimba jobul o data la 2-3 ani. Pentru a angaja un om nou, o companie pierde timp si bani cu recrutarea unui om potrivit pentru functia ramasa libera, dar si luni de zile cu traininguri si cu adaptarea noului angajat la locul de munca. De aceea, pentru companii este esential sa le ofere angajatilor de care nu se pot lipsi suficiente motive pentru ca acestia sa nu caute un alt loc de munca. Beneficiile extrasalariale sunt cel mai eficient mod pentru a castiga loialitatea angajatilor si pentru ca o companie sa isi arate recunostinta fata de munca depusa de acestia.

Pot reduce cheltuielile cu salariile

Unele companii le ofera angajatilor discounturi sau gratuitati atunci cand vin la serviciu cu taxiul sau le platesc biletele de avion atunci cand acestia pleaca in deplasari in tara. Insa firmele care le pun angajatilor la dispozitie o masina personala pot opta pentru o schema salariala mai avantajoasa din punct de vedere a taxelor platite catre stat. O companie care are o flota de masini va avea costuri fixe, pe care si le poate planifica din timp, si care nu sunt supuse la fel de mult schimbarilor legislative. Un angajat nou poate fi atras cu un salariu mai mic, cat timp ii este pusa la dispozitie o masina si ii este decontat combustibilul, intrucat acestea sunt cheltuieli pe care ar trebui sa le acopere oricum din buzunarul sau. De aceea, acesta este un avantaj pentru ambele parti.

Le asigura angajatilor mobilitatea necesara

Cand afacerea ta implica deplasarea angajatilor in diferite puncte, este vital sa le pui la dispozitie o masina, astfel incat sa poata ajunge la destinatie in timp util si prezentabili. Este si o chestiune care tine de eticheta si prestigiul unei companii, un mod prin care managerii se pot asigura ca businessul lor va face o impresie buna de la inceput. Exista numeroase exemple de companii care si-au construit o reputatie impecabila avand grija de toate detaliile, inclusiv la ce spune despre ele modelul de masina condus de angajatii lor.

Decizia de a le oferi angajatilor o masina de serviciu trebuie sa tina cont de toate aspectele de mai sus, dar si de posibilitatile financiare ale companiilor. Bineinteles, exista oricand varianta unui leasing operational, care scuteste companiile de taxe si impozite pe masina, de cheltuielile cu reparatii sau inspectii periodice, cheltuielile cu valoarea reziduala a masinii sau cele generate de schimbarile legislatiei, asa ca aceasta este o varianta pe care orice companie ar trebui sa o aiba in vedere.

 

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:Goran Bogicevic

 

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer