7 strategii de redus costurile intr-o companie la inceput de drum

Cum treci rapid pe profit. 7 strategii de redus costurile intr-o companie la inceput de drum

Reducerea costurilor intr-o companie mica si crearea unor mecanisme care sa consume mai putine resurse nu trebuie sa fie procese complicate. In cele mai multe cazuri, inseamna doar sa gandesti niste strategii destepte de redirectionare a fondurilor spre alte departamente.

Iata care sunt cele 7 strategii prin care sa reduci costurile si sa treci pe profit in cazul unei afaceri aflata la inceput de drum:

Externalizarea proceselor care consuma inutil resurse

Unul dintre procesele care consuma inutil timpul angajatilor, dar si resurse importante, este managerierea autovehiculelor pe care le folosesc angajatii. Pentru a rezolva aceasta problema si a reduce costurile, sfatul expertilor este apelarea la un leasing operational de acest tip. O astfel de solutie iti va pune la dispozitie autovehiculele de care compania are nevoie pentru a functiona, fara a incarca insa inutil angajati ai firmei cu responsabilitati legate de managerierea unei flote proprii. Includem aici asigurarea impozitelor, a RCA-ului sau vizitele la service. Iar daca una dintre masini sufera defectiuni, aceasta va fi inlocuita pana la reparare, astfel incat activitatea companiei tale sa nu fie afectata in niciun fel. Poti folosi calculatorul de rate, pentru a evalua costurile lunare ale unui astfel de serviciu in functie de necesitatile tale.

Iar vestea buna este ca nu numai managerierea flotei de masini poate fi externalizata. Vorbim aici de servicii legate de contabilitate, salarizare, distrubutie, marketing, iar lista poate continua la nesfarsit, in functie de specificul afacerii tale si a nevoilor.

Stabilirea unor metode prin care poti beneficia de avansul tehnologic

Te-ai gandit vreodata cat de multi bani poti ecomonisi pentru afacerea ta, daca pur si simplu te imprietenesti cu tehnologia? Cu ajutorul unui simplu abonament la net, te poti bucura de servicii de teleconferinta gratuite, poti face plati online si astfel eviti costurile ridicate ale serviciilor bancare sau poti accesa servicii software online. De asemenea, tot pe internet gasesti si aplicatii pentru desktop, care pot fi descarcate gratuit.

Renuntarea la printuri

Fondurile destinate achizionarii de hartie sau toner pentru imprimanta pot parea o nimica toata atunci cand vorbim despre dezvoltarea unui business. Acestea insa pot ajunge sa cantareasca greu la bugetul unei firme, mai ales atunci cand angajatii incep sa le foloseasca si in scopuri personale. Renunta la printarea documentelor in cazurile in care acest lucru nu este absolut necesar. Toate datele de care ai nevoie pentru ca afacerea ta sa functioneze in mod optim pot fi stocate usor pe un calculator.

Folosirea instrumentelor de marketing online

O mare problema in Romania este faptul ca patronii de companii refuza sistematic sa se imprieteneasca cu internetul. Multi dintre ei nici macar nu inteleg cum pot sa profite de acesta pentru a-si diminua costurile. Iar daca incepi sa le explici despre vizibilitatea brandului in online, pare ca le vorbesti intr-o limba cu totul straina. Cu toate acestea, marketingul online este cheia promovarii afacerilor in secolul XXI. Pe scurt, daca nu apari pe internet, nu existi si astfel nu poti accesa clientii de care ai nevoie pentru a creste businessul. Marketingul pe internet presupune o investitie minima, dar sigura in viitorul companiei tale. Incepe prin crearea unui blog si deschiderea unui pagini de Facebook pentru afacerea ta. Vei observa rezultate imediate, la costuri care vor parea aproape ireal de mici.

Stabilirea unor bugete si respectarea acestora

Este imposibil sa iei decizii financiare destepte in lipsa unui plan bine pus la punct. Iar bugetele stabilite din timp si respectarea acestora vor reduce considerabil scurgerea inutila a resurselor. Incepe prin a pastra o evidenta exacta a banilor care intra si ies lunar din companie.

Insa cea mai eficienta strategie cand detii o afacere la inceput de drum este sa stabilesti un buget zilnic pe care sa nu-l depasesti decat in sitautii absolut exceptionale.

Relocarea

Costurile legate de inchirierea unui spatiu comercial in care compania sa functioneze sunt mari si, din pacate, nu pot fi evitate. Insa iti poti reloca afacerea intr-un sediu cu o chirie mai mica sau poti impartii costurile inchirierii unui spatiu comercial cu o alta companie.

Achizitionarea de echipamente si mobilier second hand

Echipamentele si mobilierul noi reprezinta cheltuieli pe care o companie la inceput de drum pur si simplu nu le poate acoperi. Daca si tu esti in aceasta situatie, apeleaza la piata second hand, unde poti gasi produse de calitate, aproape noi, la costuri minime.

Tu ce strategii folosesti pentru a reduce costurile? Crezi ca metodele de mai sus ar functiona si pentru compania ta?

 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer