5 avantaje ale leasingului operational pentru start-up-uri

5 avantaje ale leasingului operational pentru start-up-uri. Orice antreprenor trebuie sa le constientizeze

Indiferent de tipul de business, o masina este absolut necesara, asa ca leasingul operational este de un real ajutor.

Managerii unui start-up au zi de zi parte de noi provocari si orice degrevare este binevenita. La inceput de drum, obiectivul ar trebui sa fie furnizarea unor produse sau servicii de cea mai buna calitate, astfel incat activitatile administrative nu fac decat sa consume timp pretios, care poate fi dedicat unor lucruri mai importante. Leasingul operational este, fara doar si poate, un instrument extrem de util pentru un start-up si nu numai,  din mai multe motive. Iata cateva dintre ele:

Nu blochezi fonduri prin achizitionarea unei masini

O masina necesita un buget ridicat, iar atunci cand faci o asemenea achizitie blochezi fonduri care ar putea fi dedicate unor alte obiective. Cu ajutorul leasingului operational poti alege orice masina iti doresti, poti calcula ratele pe care le vei plati in functie de alegerea facuta si ai masina la dispozitie pentru toate nevoile tale.

In acelasi timp, poti apela la leasingul operational si pentru masini mai mari, care sa te ajute sa distribui produse, in cazul in care businessul este de asemenea natura.

Mai putine hartii si griji

Odata ce apelezi la leasingul operational poti sa-ti iei adio de la grijile legate de hartii si birocratie. Practic, inmatricularea, RCA-ul, impozitul si toate aspectele administrative legate de detinerea unei masini dispar complet,  pentru ca firma de leasing operational se va ocupa de toate aceste lucruri, iar la tine ajunge doar factura.

In cazul unei avarii nu esti privat de masina

La orice masina pot aparea avarii din diverse motive. Un accident cat se poate de banal poate da peste cap activitatea companiei, daca nu te mai poti folosi de masina. In plus, orice avarie implica vizite la service, achizitionarea de piese si timp pierdut cu tot ce implica repararea masinii. Timp care la inceput de drum este mai pretios ca oricand.

In cazul in care apelam la leasingul operational, firma iti pune la dispozitie o alta masina pe durata reparatiilor, astfel incat sa nu fii nevoit sa sistezi activitatea. Nu va mai fi nevoie ca cineva sa piarda timp mergand la service, firma cu care ai incheiat un contract de leasing operational va lua masina si se va ocupa de rapararea ei, iar tie iti va pune o alta masina la dispozitie.

De altfel, orice mica neplacere intampinata de sofer poate fi rezolvata de firma de leasing, pentru ca acest contract vine la pachet cu mententanta permanenta. Practic, si o pana poate fi rezolvata cu ajutorul lor, astfel incat sa nu apara sincope in activitate.

Poti beneficia de o alta masina in cazul in care nevoile se schimba

In cazul in care achizitionezi o masina, va trebui sa te pliezi complet pe ce iti ofera ea. In schimb, daca apelezi la leasingul operational, masina se pliaza pe nevoile tale. Daca la inceput nevoile tale sunt reduse, ai nevoie doar de un autoturism, cu timpul s-ar putea ca nevoile sa creasca si sa ai nevoie de un altfel de masina. Cu leasingul operational poti sa schimbi masina in functie de activitatile pe care le ai, chiar daca ele sunt diferite fata de momentul in care s-a facut contractul.

Nu mai esti afectat de deprecierea masinii

Masina se depreciaza din momentul in care iesi cu ea din reprezentanta si pretul pe care l-ai platit pentru ea se va micsora dramatic cu fiecare zi in care o folosesti. In cazul leasingului operational acest aspect nu te afecteaza cu nimic si nu risti sa pierzi sume importante doar din cest motiv.

Un manager de start-up este campion la multi-tasking si la inceput trebuie sa se ocupe de aproape toate aspectele ce tin de buna functionare a companiei, iar leasingul operational este, in mod cert, un instrument care il ajuta sa se degreveze.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

 

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer