Ambasadorul companiei tale pe sosea. Alege masina potrivita businessului tau

Ambasadorul companiei tale pe sosea. Alege masina potrivita businessului tau

De la aspectul exterior al masinii, pana la eficienta sa si la utilitatea modelului ales pentru afacerea ta, aceste sfaturi te pot ajuta sa faci cea mai buna alegere, atunci cand te gandesti sa creezi sau sa extinzi flota companiei tale.

Exista multi factori pe care trebuie sa ii iei in considerare cand alegi flota de masini pentru compania ta. Autovehiculele firmelor nu sunt doar mijlocul prin care acestea isi asigura procesele de distributie sau de livrare, ci pot contribui la notorietatea si la imaginea companiei, scrie The Guardian. Insa, in primul rand, o companie va tine cont de aspectele financiare si caracteristicile tehnice ale autovehiculelor.

 

Stabilirea unor caracteristici de baza

Fiecare business are nevoi diferite, asa ca nu exista un model de masina universal, care sa acopere necesitatile tuturor companiilor si sa corespunda oricarei industrii. De aceea, managerii trebuie sa stabileasca in primul rand care sunt nevoile si obiectivele afacerii lor. Aceste doua aspecte sunt decisive in alegerea tipului de masina. De exemplu, o companie care vrea sa isi creeze un serviciu de livrare la domiciliu va avea nevoie de autovehicule incapatoare, insa marimea masinii va depinde si de tipul de produse livrate. O firma care distribuie materiale de constructii va gasi foarte utila o camioneta, in timp ce un serviciu de livrari de pizza se va descurca si cu o masina mica.

In primul rand, stabileste pentru ce vor fi folosite zilnic masinile, despre ce tip de calatorii este vorba, cati pasageri se vor afla in masina si ce tip de incarcatura va avea autovehiculul. Asta te va ajuta sa scurtezi lista variantelor disponibile.

Apoi, caracteristicile masinii si ergonomia acesteia sunt de mare importanta. Un autovehicul versatil iti permite sa atasezi echipamente sau kituri aditionale, precum   sau de radio, care sa faciliteze munca si sa grabeasca procesele.

Un alt lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este legat de planurile de extindere a companiei, in urmatorii ani. Este de asteptat ca nevoile unui business aflat in permanenta dezvoltare sa se diversifice in timp. De exemplu, s-ar putea sa ai nevoie de cateva masini mici pentru inceput, insa, daca planurile tale includ lansarea unor noi produse sau extinderea in alte zone ale orasului sau tarii, s-ar putea sa ai nevoie de masini mai mari.

Bugetul pe care il ai la dispozitie este un alt factor care iti poate lasa la dispozitie putine variante de masini, dintre cele pe care ti le permiti. Bineinteles, pentru orice companie este mai avantajos sa apeleze la un leasing operational. Astfel, poti alege orice tip de masini iti doresti, iar pentru acestea platesti doar o rata fixa lunara. Restul costurilor, inclusiv cele cu asigurarile, taxele si impozitele, dar si lucrarile de reparatii sau mentenanta, sunt acoperite de firma de leasing. O companie are astfel garantia ca, indiferent de situatia sa financiara pe termen lung, costurile cu flota de masini vor ramane neschimbate.

 

Estetica flotei de masini si relatia cu brandul

Odata ce ai stabilit caracteristicile generale de care ai nevoie pentru flota de masini, iti poti indrepta atentia si spre aspectele de ordin estetic si intrinseci. Trebuie sa iei in calcul si ca masina este ambasadorul companiei tale pe sosele si ca ea contribuie la buna reputatie pe care incerci sa o construiesti. Modelul potrivit de masina te va ajuta sa transmiti mai usor care sunt valorile si mesajele brandului tau. De exemplu, o companie care pune pret pe protejarea mediului va alege masini cu mai putine emisii de dioxid de carbon. Culoarea masinii trebuie sa fie in armonie cu cele care iti compun logo-ul, astfel incat sa fie usor de recunoscut autovehiculele companiei tale.

 

Eficienta masinii: consumul si tipul de combustibil

Un alt factor important de care trebuie sa tii cont este tipul de combustibil cu care functioneaza masina, intrucat acesta iti va influenta costurile luna de luna. Masinile diesel sunt mai eficiente pentru drumurile lungi, in timp ce benzina este mai rentabila pentru calatoriile scurte. Exista si combustibil alternativ, precum biodiesel, fabricat din  plante, in special rapita, care este mult mai ieftin si poate fi folosit de orice masina, fara modificari aditionale. Acest tip de combustibil este insa si mult mai dificil de gasit, asa ca ar putea fi o varianta ineficienta pentru unele companii.

Masinile electrice au costuri de mentenanta mai reduse, iar bateriile lor dureaza tot mai mult, pe masura ce tehnologia din spatele lor se imbunatateste de la an la an. Inlocuirea bateriilor este inca foarte scumpa, asa ca multe companii se feresc de masinile electrice tocmai din acest motiv.

Masinile hibrid imbina tehnologia electrica si motoarele pe benzina, pentru a crea automobile foarte eficiente, capabile sa determine cand si cum este mai avantajos sa circule astfel incat sa salveze cat mai mult combustibil.

Daca nu sari peste niciunul din pasii expusi mai sus cand iti alegi tipul de masina pentru flota companiei tale, vei reusit nu doar sa iti eficientizezi costurile si sa economisesti resurse, dar si sa contribui la dezvoltarea si la expansiunea afacerii tale in cel mai bun mod.

 

Sursa cover foto: Shutterstock/Copyright: PongMoji

 

 

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer