6 metode de a maximiza durata de viata a autovehiculelor din flota

6 metode de a maximiza durata de viata a autovehiculelor din flota

Pentru multe companii a caror activitate implica mobilitate, timpul pe care unul sau mai multe autovehicule din flota il perec in perioada de repaus s-ar traduce ca un cost in plus adus bugetului firmei. Chiar daca accidentele si perioada de intretinere sunt de obicei primele lucruri care vin in minte atunci cand ne gandim la timpii morti, exista mai multe motive pentru care un autoturism nu mai functioneaza la intreaga lui capacitate, cele mai cunoscute fiind: vremea, retragerea vehiculului din folosinta, traficul, uzura etc.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa prelungesti durata de viata a autovehiculelor din flota.

Seteaza un program preventiv de mentenanta

Scopul acestui program este acela de a maximiza timpul de operare al automobilelor, pastrand costurile scazute. Prioritizarea echilibrului dintre inspectia regulata si costurile aferente facand mare diferenta in indeplinirea obiectivelor bugetare.

Cand vine vorba de inspectia tehnica a fiecarui autovehicul si eficientizarea programarilor in service sunt cativa factori de luat in considerare, cum ar fi vremea, conditiile climatice, deoarece fiecare masina reactioneaza diferit la clima si mediu inconjurator. De exemplu, pentru unele autoturisme, inspectiile tehnice trebuie realizate mai des in timpul iernii, fiind sensibile la temperaturi scazute.

Programul destinat reparatiilor ar trebui sa coincida cu cel al producatorilor de componente si al birourilor de reglementare, astfel incat masinile sa nu fie tinute inutil in garaje.

Un alt aspect important pentru un program de mentenanta eficient este crearea planului de intretinere preventiva in conformitate cu tehnologia in curs de dezvoltare. Telematica poate fi un ajutor de nadejde in gestionarea problemelor autovehiculelor, probleme pe care soferii nu le pot repera. In plus, prin urmarirea comportamentului la volan si a modului in care un autoturism este utilizat se poate identifica cat de des un anumit vehicul are nevoie de o revizie in service.

Masurarea performantelor. Asigura-te ca inregistrezi serviciile de mentenanta pentru a identifica eventualele schimbari pe care doresti sa le faci in viitor. Intotdeauna raspunde provocarilor in loc de a ignora problemele si cauzele acestora. O evaluare constanta a muncii tehnicienilor conduce la o performanta continua.

Responsabilizarea soferilor

Fie ca soferii petrec mai mult sau mai putin timp la volan, ei joaca cel mai important rol in pastrarea autovehiculelor in bune conditii de functionare. Totodata, soferul, trebuie sa primeasca instructiunile potrivite referitoare la mentenanta vechicului. Soferii din flota trebuie sa aiba setata o rutina, ca inainte si dupa un drum, sa faca inspectia vechicului.

Cu cat le pasa mai mult soferilor de autoturismele pe care le conduc cu atat mai mult vor continua sa le conduca adecvat pentru a evita drumurile la atelierele de reparatii.

Profita de produsele imbunatatite

Este importanta colaborarea cu un profesionist in domeniu. El o sa stie daca vechiculele din flota pot profita de noi produse, materiale sau tehnologii luand totodata in considerare recomandarile producatorilor, lucru foarte important de altfel. Garantiile se irosesc prea des deoarece nu sunt urmate recomandarile producatorului.

Vreti de asemenea sa va asigurati ca lucrati cu un furnizor care intelege importanta calitatii. OEM-urile si fabricantii de componente isi cresc business-ul utilizand tehnologia in procesul lor de fabricatie si astfel, intervalul de timp dintre programarile de mentenanta se prelungeste, iar timpul de functionare al vehiculului creste.

Investiti in calitatea superioara a pneurilor, franelor si fluidelor din instalatii – desi costa mai mult – acest lucru poate conduce la micsorarea perioadei de repaus a autovehiculului si reduce costurile de mentenanta.

Nefunctionare versus cerintele fiecarui vehicul

Programarea mentenantei si a repartiilor in timpul orelor libere este o metoda usoara de a reduce timpul in care masina este in perioada de repaus. Lucrand cu un furnizor flexibil poti reduce impactul mentenantei asupra activitatilor tale.

Alegerea modelelor de masini potrivite

Unul dintre cele mai importante lucruri de avut in minte atunci cand alegi un autovehicul pentru flota este daca o anumita marca sau model indeplineste cerintele flotei tale: functionalitati, durabilitate, disponibilitate si costuri.

Fiecare business este diferit si intampina nevoi diferite. Flota ar trebui sa acopere o gama larga de modele si marci, de exemplu o masina din clasa mini este potrivita pentru persoanele care au nevoie de acces rapid in orasele aglomerate. Pe cand, un suv ofera spatiu si fiabilitate.

Inlocuirea autovehiculelor la timp

Odata ce autoturismul dvs. necesita din ce in ce mai multe reparatii, cel mai probabil este momentul ca acesta sa fie schimbat. Costurile generate de reparatiile in exces iti pot afecta buna functionare a afacerii tale. Cu cat vehiculele au un kilometraj mai mare si o „varsta” mai inaintata, cu atat sunt mai predispuse sa cedeze, crescand sau punand punct perioadei de repaus.

Dincolo de costul pieselor de schimb si a fortei de munca, avand vehicule care nu mai functioneaza la intreaga lor capacitate genereaza costuri mai mari. De aceea, trebuie analizata situatia in care se afla flota si raportul dintre costul si beneficiul adus de respectivele vehicule.

Cel mai adesea costurile de nefunctionare pot fi evitate cu ajutorul unei planificari si intretineri corespunzatoare, iar micile modificari si imbunatatiri fac diferenta din punct de vedere financiar.

Va faceti griji ca nu o sa puteti acoperii toate sfaturile mentionate mai sus? Le facem noi, iar voi uitati de grija mentenantei cu ajutorul pachetului nostru de Leasing Operational Full Service.

 

 

Surse:

Comenteaza

Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta.

Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer
Best Employer